Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en vooral overdag buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Hond uit hete auto bevrijd in Vlissingen

Toegevoegd: 29-05-2017, 12.24 uur
De eigenaar heeft een proces-verbaal gekregen. De eigenaar heeft een proces-verbaal gekregen.
De eigenaar heeft een proces-verbaal gekregen.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft zondag in Vlissingen een autoruit ingeslagen om zo een hond te bevrijden uit een hete auto.

Het dier lag op zijn zij en was volgens de politie hevig aan het hijgen. Terwijl de politie probeerde de eigenaar te achterhalen werd besloten om hond te bevrijden. Er werd een dierenambulance opgeroepen en ook werd een berger gewaarschuwd om de auto veilig te stellen.

"Iets later kwam de eigenaar echter aanlopen. Deze mocht mee naar het bureau en kreeg daar een proces verbaal. Hij kreeg uiteindelijk ook zijn hond terug maar pas nadat de hond een bak water van de collega's had gekregen", zo schrijft de politie op Facebook.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (29-5-2017 om 19:23)
Schroef die boetes daar voor eens flink op!!
t Is wat (29-5-2017 om 16:53)
Tja, ff wennen nog he, die hitte. Laat het beestje maar liever thuis..
John (29-5-2017 om 16:31)
Ook mensen die met warm weer hun hond mee naar strand nemen en zelfs niet eens een parasol meenemen zodat hij in ieder geval wat schaduw zou hebben doen het dier daar echt geen plezier mee. Het hete zand en de zon zijn een ramp voor de hond. Ik zie dan ook regelmatig dat zo'n dier aan het eind van de dag uitgeput naar de auto moet sjokken en soms reageert zijn baasje of vrouwtje dan ook nog zijn/haar eigen frustraties op het dier af met gesnouw als: "meelopen! kom op doorlopen! schiet op!" terwijl er ondertussen hard aan de riem gesjord wordt om het arme dier mee te slepen en zijn keel zowat dichtgeknepen wordt.
John (29-5-2017 om 16:29)
Mogelijk is het wettelijk niet toegestaan maar als wij zo iets zien zouden we een ruitje inslaan om het dier uit zijn noodsituatie te redden. Wachten tot de politie komt duurt vaak veel te lang zodat het fataal kan worden en die doen bovendien toch ook hetzelfde. Ook als de hond het overleeft kan hij blijvende ernstige schade oplopen en dat moeten we voor alles voorkomen.
John (29-5-2017 om 16:28)
Ieder jaar komt dit weer een aantal keren voor, ondanks alle waarschuwingen. Het is zo ontzettend DOM !!! Kort geleden is er ook een klein kindje door om het leven gekomen. Ook met het raampje een stukje open wordt het al snel bloedheet in een auto. Iedereen weet dit eigenlijk al uit ervaring wanneer je even in de zon in een auto zit die stilstaat. Al binnen enkele minuten begint de temperatuur enorm te stijgen. Ook een auto in de schaduw bij hitte wordt véél te warm! Honden hebben het veel sneller benauwd en kunnen niet transpireren en daardoor veel moeilijker afkoelen dan mensen, dus voor hen is het extra problematisch en er vallen dan ook geregeld doden bij.
hermien (29-5-2017 om 15:58)
Ik snap niet dat er nog mensen die hun hond in de auto achterlaten.En dan ook nog terugkrijgen,ze moeten zelf eens in de auto gaan zitten dan leren ze het misschien wel.Stelletje hufters zijn het.