Hond uit hete auto bevrijd in Vlissingen

Toegevoegd: 29-05-2017, 12.24 uur

De eigenaar heeft een proces-verbaal gekregen. De eigenaar heeft een proces-verbaal gekregen.
De eigenaar heeft een proces-verbaal gekregen.
1 2
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft zondag in Vlissingen een autoruit ingeslagen om zo een hond te bevrijden uit een hete auto.

Het dier lag op zijn zij en was volgens de politie hevig aan het hijgen. Terwijl de politie probeerde de eigenaar te achterhalen werd besloten om hond te bevrijden. Er werd een dierenambulance opgeroepen en ook werd een berger gewaarschuwd om de auto veilig te stellen.

"Iets later kwam de eigenaar echter aanlopen. Deze mocht mee naar het bureau en kreeg daar een proces verbaal. Hij kreeg uiteindelijk ook zijn hond terug maar pas nadat de hond een bak water van de collega's had gekregen", zo schrijft de politie op Facebook.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (2-6-2017 om 12:54)
Pasop!!!!! Ik ben 24 uur per dag met mijn hond soms kan het niet anders en moet hij in de auto blijven. Ik heb in de auto een standairco, en een waterbakje wat ook redelijk koel is. Het is dus 20 graden in de auto en dat blijft ook zo, hoe warm het ook is buiten is. Dus AUB sla mij ruit niet in, mijn hond zou wel eens erg boos kunnen worden. grt, Tom.
Boterblommeken (31-5-2017 om 12:47)
Verwaarloosd? Hij ziet er toch netjes getrimd uit?
W. Kruit (30-5-2017 om 11:10)
peter de quaak en jawel, het is weer de overheid die de schuldige is. Wel eens gehoord van eigen verantwoordelijkheid en gezond verstand?
W. Kruit (30-5-2017 om 11:04)
Dit soort wangedrag moet (als het dat al niet is) als misdrijf worden aangemerkt, met automatische inbeslagname en verbeurdverklaring van het arme beest. Laat het dierenasiel er maar een goed baasje voor zoeken!
wim (30-5-2017 om 06:13)
het arme diertje ziet er verwaarloosd uit dus snap niet dat het arme diertje is terug gegeven arm hondje hoop dat hij/zij gauw een andere goede baas krijgt
de Hamer (29-5-2017 om 19:27)
@ peter de Qwaak, dus volgens u is het de overheid die dat hondje in die zonnebakoven heeft gezet of de eigenaar daartoe heeft verplicht ? Dat maakt u de kat maar wijs. Gewoon thuislaten had ook gekund en is een stuk goedkoper als een bekeuring en een nieuwe autoruit. Hopelijk was er heel veel braakschade ontstaan. En gezien dat het echt een type dames schoothondje is denk ik dat manlief thuis ook nog iets uit te leggen heeft waarom fikkie bijna dood was en de auto kapot.