Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Alarmsirenes blijven maandag stil

Toegevoegd: 01-06-2017, 09.16 uur
Alarmsirenepaal.
Alarmsirenepaal.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De maandelijkse alarmsirenetest wordt aanstaande maandag 'stil' uitgevoerd. De sirenes zullen dus niet te horen zijn.


Omdat het maandag Tweede Pinksterdag is, is gekozen voor een zogeheten stille test. “Dit betekent dat Veiligheidsregio Zeeland de sirenes om 12.00 uur wel test, maar je deze niet hoort. Ook het uitzenden van het halfjaarlijkse controlebericht van NL-Alert is in verband met Pinksteren uitgesteld tot maandag 3 juli”, zo legt een woordvoerder uit.

De zogeheten WAS-sirenepalen (waarschuwings- en alarmeringssysteem) staan door heel Nederland. Ze kunnen onafhankelijk van elkaar bediend worden en waarschuwen mensen wanneer er in een bepaald gebied gevaar dreigt. Bij de zeer grote brand bij het fruitbedrijf in maart in Kapelle werden de sirenes bijvoorbeeld ingezet. De alarmpalen worden maandelijks getest.

Naast de alarmsirenes kan ook NL-Alert ingezet worden. Hiermee worden tekstberichten verstuurd naar mobiele telefoons. NL-Alert wordt halfjaarlijks getest, doorgaans op de eerste maandag van december en de eerste maandag van juni. Dit keer vindt de test dus later plaats.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren