Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
107 files van totaal 362 km

TBS voor poging doodslag in kliniek Emergis

Toegevoegd: 01-06-2017, 13.21 uur
De steekpartij op 27 oktober.
De steekpartij op 27 oktober.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft een 30-jarige A. G. uit die plaats TBS met dwangverpleging opgelegd. De verdachte sneed in oktober 2016 met een vleesmes de keel van een medebewoner door. Beiden verbleven op dat moment bij Emergis in Kloetinge.


De verstandelijk beperkte G. hoorde stemmetjes die hem de opdracht gaven om iemand te vermoorden. Op 27 oktober ging het goed mis. G. ging naar de keuken, pakte een mes en liep naar het latere slachtoffer dat daar stond te koken. "Dat was een nare man", zei G. Hij trok diens hoofd naar achteren en sneed met het mes in zijn keel.

Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Door het snelle handelen van medewerkers, is het slachtoffer niet aan de levensbedreigende verwondingen overleden. De raadsman van G. verbaasde er zich er tijdens de eerdere zitting op 18 mei over hoe het mogelijk was dat dergelijke cliënten zo eenvoudig bij een mes konden komen.

De officier van justitie stelde dat de verdachte volledig ontoerekeningsvatbaar was tijdens het misdrijf en eiste TBS met dwangverpleging. De rechtbank heeft nu besloten hierin mee te gaan. De man werd nog wel veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van € 10.852,96.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leo (1-6-2017 om 22:09)
Als Ermergis niet beter oplet wie op het terrein drugs en zeker ook pillen verkoopt gaat dit binnenkort nog een keer gebeuren, en wie is dan verantwoordelijk ? Er lopen gewoon dealers op het terrein zelf en een aantal cliënten verkoopt dat spul weer door, snap je
Cookie-instellingen beheren