Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Man veroordeeld voor poging doodslag agent

Toegevoegd: 01-06-2017, 18.53 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag 61-jarige Terneuzenaar H. D. voor poging doodslag op een motoragent veroordeeld tot een celstraf van een half jaar plus een half jaar voorwaardelijk, een rijontzegging van een jaar en het betalen van 500 euro schadevergoeding.

Naast de maatregelen had de officier van justitie achttien maanden cel waarvan een derde voorwaardelijk gevorderd. Op 2 februari van dit jaar vond bij de skihal in Terneuzen een verkeerscontrole plaats en D. kreeg van een motoragent een volgteken om gezamenlijk naar de controleplaats te rijden.

D. volgde, maar hield het na een korte rit voor gezien. In plaats van de agent verder te volgen en af te slaan reed hij rechtdoor. Er volgde een achtervolging toen de agent naast hem reed, ging D. plots naar links waardoor de agent hard moest remmen om erger te voorkomen. 

De rechtbank zag in de actie van D. een poging doodslag.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marjoke (2-6-2017 om 11:13)
Wat een lage straf !! Waar gaat het naar toe met de rechtspraak in Nederland? Van mij had deze persoon voor z'n lang zal ze leven vast mogen komen te zitten, want doelbewust iemand aan willen rijden is voor mij duidelijk dat je van die persoon af wilt. En niemand heeft het recht een ander van het leven te beroven.