Weerbericht:
Zware windstoten. Regen, later buien. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 58 km

Nog veel onduidelijk rond moord Oostburg

Toegevoegd: 01-06-2017, 21.38 uur
De 24-jarige Sirwan Kassan werd op 3 maart doodgeschoten in een café.
De 24-jarige Sirwan Kassan werd op 3 maart doodgeschoten in een café.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de moordzaak op de 24-jarige Sirwan Kassan uit Oostburg moeten nog drie getuigen worden gehoord, zijn de processen verbaal nog niet gereed en is het wachten op de resultaten van het NFI (Nederlands Forensisch Instituut). Dat bleek donderdag tijdens een zogeheten pro forma-zitting.


Drie van de vijf verdachten (twee zijn op vrije voeten) gaven vandaag acte de presence. Het gaat om de Bressiaanders K. R. (21) en N. G. (28) en  A. D. (20) uit Zoetermeer. Dit trio zit vooralsnog tot de behandeling van hun zaak in voorarrest.

Wat er zich die avond van 3 maart in Oostburg, bij café De drie musketiers heeft afgespeeld werd ook donderdag niet duidelijk. D. zou hebben geschoten en R. zou de vluchtwagen hebben bestuurd en het vuurwapen hebben opgehaald. Ook de aanleiding tot de schietpartij kwam donderdag niet boven water.

G. is overigens al eerder veroordeeld voor poging doodslag. Enkele jaren geleden stak hij tijdens de kermis in Oostburg iemand met een mes in diens nek en kreeg daarvoor twee jaar cel en tbs met voorwaarden opgelegd.

Op 22 augustus gaat de zaak verder.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren