Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 23 km

Gevangenisstraf geëist vanwege reeks inbraken

Toegevoegd: 01-06-2017, 21.58 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 43-jarige E. van L. is donderdag een gevangenisstraf van 258 dagen waarvan 180 voorwaardelijk geëist vanwege een reeks inbraken.


Het onvoorwaardelijke deel staat gelijk aan het voorarrest dat Van L. al heeft uitgezeten. Volgens het OM zou de man ook een schadevergoeding van 2.072 euro moeten betalen. Van L., die zegt graag schoon schip te willen maken, zou zich diverse keren hebben beziggehouden met het plegen van inbraken in bedrijven en diefstallen in woningen.

Zo probeerde hij in te breken bij een Grieks restaurant in Middelburg, bij Arduin stal hij een laptop en bleek het stelen van de kluis een maatje te groot. Uit een chalet op Hof Domburg stal hij een handtas en in Zoutelande werden uit een vakantiewoning een camera, laptop en sleutels ontvreemd. Uit een winkel in Veere stal hij sieraden.

In de visie van Van L. was het in het verleden bergafwaarts met hem gegaan nadat zijn relatie met zijn vriendin stopte. Inmiddels zou zijn drank- en drugsgebruik achter de rug zijn, heeft hij werk en een nieuwe vriendin gevonden en gaat het stukken beter met hem. 

Uitspraak 15 juni.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren