Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Inbraakgolf in grensstreek Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 02-06-2017, 18.52 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De afgelopen tijd is diverse keren ingebroken rond de grens van Zeeuws-Vlaanderen met België. De politie hoopt de daders aan de hand van oplettende buurtbewoners te kunnen aanhouden want mogelijk is sprake van een rondtrekkende inbrekersbende.


Volgens de politie is uit een buurtonderzoek na een inbraak in Heikant namelijk naar voren gekomen dat de afgelopen tijd regelmatig auto's met buitenlandse kentekenplaten in de buurt waren gezien. “De inzittenden toonden grote belangstelling voor de opritten van de woningen. Aan de andere kant van de grens, in België, is hetzelfde geconstateerd”, aldus de politie.

De dieven zijn een paar keer via gedeeltelijk geopende kiepramen naar binnen gedrongen. “Door alle informatie te koppelen rijst het vermoeden dat het om een rondreizende groep mensen gaat die na een voorverkenning hun slag slaan in woningen. We roepen mensen daarom op om alert te zijn op buitenlandse voertuigen. Verdenkt u de inzittenden ervan dat zij woningen aan het observeren zijn? Noteer dan het nummer van de kentekenplaat en bel vervolgens de politie via 0900-8844”, zo luidt het advies.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
p (2-6-2017 om 20:15)
Het rijd in heel Zeeuws-Vlaanderen rond van "vreemde kentekenplaten" en buitenlandse voertuigen als je het mij vraagt.??
mar (2-6-2017 om 19:51)
Buitenlandse kentekens!? Er rijden er anders genoeg hier in de streek; PL, RO, H.
Cookie-instellingen beheren