Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Demente bejaarde vast in Vlissingse lift

Toegevoegd: 03-06-2017, 07.34 uur
De brandweer heeft de man uit de lift gehaald.
De brandweer heeft de man uit de lift gehaald.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De brandweer heeft vrijdagochtend in Vlissingen een demente bejaarde bevrijd uit een vastzittende lift.


De brandweer werd rond 08.50 uur opgeroepen naar een gebouw aan de Vredehoflaan. Volgens de politie wist de man niet meer hoe lang hij al in de lift zat. “Hij herinnerde zich niets meer, niet eens zijn naam. Gelukkig kreeg de brandweer hem er veilig uit”, zo schrijven de Vlissingse wijkagenten op Instagram.

De man is naar huis gebracht en nadat de zoon van de man was gearriveerd kon de politie weer verder naar een volgende melding.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Chantal (3-6-2017 om 20:18)
@Joane, Wanneer het niet verstandig is om nog zelfstandig te blijven wonen en de betrokkene wil niet meewerken aan zorg met verblijf (verzorgingshuis/verpleeghuis) dan kan een verplichte opname (tegen de wil van de betrokkene) enkel met een rechterlijke machtiging (RM) door de burgemeester plaatsvinden. @Bertus natuurlijk kan er in een panieksituatie anders gereageerd worden dan in een gewone situatie waarbij hij zo van de kaart was dat hij zijn naam niet meer wist, maar bedenk wel dat hij in een pyjama in de lift stond. Meegemaakt met schoonouders hoe moeilijk het is wanneer betrokkenen zelf niet meewerken aan zorg met verblijf (en thuis willen blijven wonen). Dus inderdaad; niet de kinderen erop aan kijken. Maar heb ook ervaring met RM.
Joane (3-6-2017 om 18:59)
jaapvermeer, sinds wanneer beslist een burgemeester daarover? Dat zou makkelijk zijn, maar zo werkt het gelukkig niet.
Bertus (3-6-2017 om 18:56)
Of dhr wel of niet naar een verzorgingsafdeling moet, is vanachter de computer niet te oordelen. Misschien was hij door de situatie enorm van de kaart. Leggen we de vraag bij familie? Nee, er moet plaats zijn en dan heeft dhr ook nog een wil. Wij weten niet hoe hij de situatie is, niet welke zorg hij krijgt etc. In hoeverre de ziekte zich heeft ontwikkeld. Dementie heeft vele vormen, misschien kan dhr zich in het dagelijks leven aardig redden. Een noodsituatie kan hen in paniek laten raken, met alle reacties van dien. Veroordeel dit niet! Sterkte voor dhr en familie. Compliment voor de hulpverlening!
kees (3-6-2017 om 17:01)
Bejaarden tehuizen zijn helaas afgeschaft op last van de regering. En volgens het beleid van de regering MOETEN mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen ook demente bejaarden hoe triest het ook is. De familie moet maar een oogje in het zeil houden zeggen ze. Zo vallen er veel doden en gewonden maar dar interesseert de regering niets. En als mensen echt niet meer alleen kunnen wonen( maar wie bepaald dat) dan kunnen ze naar een verzorgingshuis met 100 dementerenden en 2 man begeleiding/verzorging. Soms maar 1 nachthulp die in geval van brand nachts alle 100 dementerenden van bed moet lichten en aan moet kleden en begeleiden. Te gek voor woorden
jaapvermeer (3-6-2017 om 15:36)
@Michel, de familie kan niets als de man dat niet wil. De wet beschermt de ziekte, niet de zieke! Privacy, zelfbeschikkingsrecht enzo... De burgermeester is nu aan zet om een rechtelijke beslissing te nemen de man onder toezicht te stellen. (RM) Het is vreselijk, voor de man en voor zijn familie.
Jose (3-6-2017 om 15:35)
Beste meneer Nuijten, hoe weet U dat deze meneer geen plaats krijgt in een verzorgingshuis? Er zijn allerlei reden te bedenken waarom deze meneer daar woont.
Cookie-instellingen beheren