Grote wateroverlast bij Middelburgse huizen

Toegevoegd: 03-06-2017, 10.21 uur - Update: 03-06-2017, 12.03 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vermoedelijk als gevolg van een leidingbreuk is zaterdagochtend grote wateroverlast ontstaan bij enkele drive-inwoningen in Middelburg.

De brandweer werd rond 08.50 uur opgeroepen nadat was ontdekt dat bij de vijf huizen aan de Grootmede de kruipruimtes volledig waren volgelopen. Ook stond er op sommige plaatsen water op de vloer van de benedenverdieping. Eén van de vijf ondergelopen huizen wordt op dit moment verbouwd. Omdat er niemand aanwezig was, werd door de brandweer een ruitje vernield om binnen te komen.

De brandweer heeft drie voertuigen ingezet en is momenteel bezig om het water weg te pompen. Het energiebedrijf is ook ter plaatse. Rond 10.30 uur meldde de Veiligheidsregio Zeeland dat de lekkage was gevonden bij één van de woningen in de straat. De overlast was toen onder controle en het waterpeil zakte. 

Hoe groot de ontstane schade is, is nog niet duidelijk maar Salvage is ingeschakeld om de bewoners te helpen met de afhandeling hiervan.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (3-6-2017 om 16:46)
Nou dat is lekker dan. Niemand kan er overigens aan doen denk ik. Eer dat alles weer oke is en je weer laminaat of parket kan leggen ben je een maand verder. Eerst een maand lang bouwdrogers neerzetten 2 stuks. zit je wekenlang in de herrie. Ik heb het zelf meegemaakt vanwege een lekke kraan on het aanrecht.. 3 weken lang 2 grote bouw drogers (die water weg pompen uit de lucht) in mijn huis gehad. Pas daarna kreeg ik toestemming voor laminaat leggen