Traumaheli bij gewonde op boot Scharendijke

Toegevoegd: 04-06-2017, 14.52 uur - Update: 04-06-2017, 17.28 uur

Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - Aan boord van een boot is zondag bij Scharendijke een man gewond geraakt. De traumahelikopter verleende assistentie.

Rond 13.20 uur werden twee ambulanceteams opgeroepen naar Jachthaven Kloosternol in Scharendijke. Al snel werd ook de Rotterdamse traumahelikopter gealarmeerd. Volgens de politie vond ter plekke een ongeval plaats. De man zou ademhalingsproblemen hebben gekomen nadat hij verstrikt was geraakt in de touwen van een zeiljacht.

De helikopter landde op een smal dijkje. Het traumateam assisteerde de ambulancedienst zowel aan boord van de boot als in de ambulance. De patiënt is uiteindelijk per ambulance afgevoerd.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A.M. Berben (5-6-2017 om 16:49)
Op de foto's zie ik dat de ambulance moet wachten voor een hek. Dit is natuurlijk waardeloos, zeker in geval van een levensbedreigende situatie behoort dat hek of open te zijn of door de ambulance geopend te kunnen worden om tijdverlies te voorkomen. Me dunkt dat dit snel behoort te worden geregeld want niemand wil straks de verantwoording toegeschoven krijgen aan vertraging te hebben meegewerkt waardoor een patiƫnt uiteindelijk is overleden en dat hoeft ook niet, er is voldoende techniek op de markt verkrijgbaar om zoiets uit te sluiten.