Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 16 km

Frans jacht in problemen bij Dishoek

Toegevoegd: 04-06-2017, 19.52 uur
Het jacht is naar de Vlissingse Buitenhaven geloodst.
Het jacht is naar de Vlissingse Buitenhaven geloodst.
© Foto: Strandwacht Vlissingen
Door: Roland de Jong

DISHOEK - Twee boten van de strandwacht zijn zondag uitgevaren nadat voor de Walcherse kust een Frans motorjacht in problemen was gekomen.


Het jacht, met hierop twee personen en een hond, voer rond 15.40 uur ter hoogte van Dishoek en had erg veel last van de hoge golven. De opvarenden riepen via de marifoon om hulp. De bemanning van de reddingsboot van de strandpost in Dishoek voer direct uit en wist nog maar net te voorkomen dat het jacht bovenop een paalhoofd belandde.

Op het achterdek bleek een motor te staan welke door de golven overboord dreigde te slaan. Eén van de opvarenden bleek erg zeeziek te zijn en kon hierdoor niets meer uitrichten. De andere opvarende wilde volgens de strandwacht zo snel mogelijk naar de haven van Vlissingen maar was gedesoriënteerd en voer juist de andere kant op, richting Westkapelle.

De reddingboot van de strandwacht uit Vlissingen kwam eveneens ter plekke en samen hebben de strandwachten het jacht naar de Vlissingse Buitenhaven geloodst. In de tussentijd kon de motor op het achterdek nog net op tijd worden gezekerd. Nadat het jacht was afgemeerd aan een steiger konden de strandwachten weer terug naar hun posten.
 


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (5-6-2017 om 22:45)
Mooi niet zeewaardig Frans bootje met het Rood Wit Blauw fier in top
een beetje nuanceren is niet erg (5-6-2017 om 19:29)
Nou Henk, "voor dergelijke lieden moeten anderen hun leven wagen" is, als je het mij vraagt, een beetje overdreven. Ik ben zaterdag nog op de zee geweest (en volgens mij waaide het zondag zeker niet harder) en ik kan je melden dat het allemaal we mee viel. Tuurlijk, die boot op de foto is leuk voor op binnenwater, maar zeker niet zeewaardig, zelf niet voor kustwater als je het mij vraagt. Maar de reddingsactie, hulde trouwens voor de brigade, lijkt me niet zeer gevaarlijk. Kijk nog aar eens naar de foto en let op de golven; valt allemaal wel mee toch?
Hermen Mulder (5-6-2017 om 17:10)
Foto's ziende, en de situatie beoordelen, is hier geen sprake van ongewoon hoge golfslag, noch van een scheepje dat deze situatie niet aan zou kunnen. Echter het probleem zit hem in de opvarenden van dit vaartuig. Deze blijken totaal onbekwaam en niet ter zake kundig qua scheepsbeheersing en persoonlijke kennis van zaken. Een vaarbewijs innemen is niet van toepassing, dus alle gemaakte kosten in deze afwentelen op de "kapitein" van dit jacht. PS: vanmorgen dd 05-06 lagen ze trouwens heerlijk relaxed in de haven van Middelburg.
onderschat de zee nooit (5-6-2017 om 12:14)
Dit is een bootje voor op het Veerse meer ofzo. Zeker niet voor op de Noordzee, da's vragen om problemen natuurlijk.
Henk (5-6-2017 om 11:20)
Blijkbaar 'echte' zeelui, die in een overmoedige bui het ruime sop hebben gekozen. Hoewel niet alles zeggend, wijzen de buitenboord hangende stoot willen, midden op zee en het soort plezierjacht, al in de richting van voorgaande conclusie. Voor dergelijke lieden moeten anderen hun leven wagen. Het is te hopen dat deze landrotten een ruime financiële bijdrage aan het reddingswerk hebben geleverd of nog zullen leveren.
jaapvaart (5-6-2017 om 00:43)
Wat doe je in vredesnaam buitengaats met zo'n bootje???
Cookie-instellingen beheren