Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Doorzoeking Clinge onderzoek miljoenenfraude

Toegevoegd: 07-06-2017, 11.21 uur
Door: Roland de Jong

CLINGE - In een onderzoek naar btw-carrouselfraude heeft de politie gisteren ook een doorzoeking gedaan in een woning in Zeeuws-Vlaanderen. Dat meldt de FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst.


Bij btw-carrouselfraude draagt een ondernemer geen btw af aan de Belastingdienst, terwijl hij bij zijn afnemers die btw wel in rekening brengt. “De ondernemer koopt in het buitenland in waardoor er op zijn inkopen geen btw drukt maar hij brengt wel btw in rekening en die moet dus ook afgedragen worden. De ontvanger houdt de btw echter zelf en benadeelt zo de schatkist”, zo legt een woordvoerder uit.

Het nu lopende onderzoek draait om fraude via gefactureerde belminuten in Amerikaanse dollars. Volgens de FIOD hebben frauduleuze leveranciers de verschuldigde omzetbelasting niet aangegeven en niet afgedragen aan de Belastingdienst. “Hiermee is de staatskas vermoedelijk miljoenen euro’s misgelopen”, aldus de woordvoerder.

In totaal 175 opsporingsambtenaren voerden dinsdag verspreid over het hele land 21 doorzoekingen uit. Er vond ook een doorzoeking plaats in een woning in Clinge. De FIOD is nog wel even bezig om alle zaken op een rijtje te krijgen. “Tijdens het onderzoek is veel administratie in beslag genomen en we hebben ook computers en gegevensdragers meegenomen”, zo zegt de woordvoerder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren