Werkstraf geëist voor stalken ex

Toegevoegd: 09-06-2017, 09.14 uur

Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 54-jarige Aardenburger W. L. is donderdag in Middelburg een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke celstraf van zes maanden, een proeftijd van drie jaar, een contact- en gebiedsverbod voor Roosendaal en een celstraf van twintig dagen plus een ontnemingsvordering van 21.052 euro geëist.

De gevraagde celstraf is overigens gelijk aan het voorarrest. Deze hele riedel aan straffen en maatregelen zou hij opgelegd moeten krijgen omdat hij in het bezit was geweest van een revolver, een hennepkwekerij met 150 planten had gerund en een huisverbod had genegeerd plus zijn ex bijna een jaar had belaagd.

Na een lange periode van samenzijn gingen L. en zijn ex uit elkaar en uit frustratie en vooral onmacht bestookte L. haar met telefoontjes, e-mails en brieven. Dat alles om - zoals hij zei - de financiële afwikkeling op een fatsoenlijke manier uit te praten en op te lossen. Zijn ex wilde echter niets van hem weten. Ook bezorgde hij ondanks een huis/contactverbod hoogstpersoonlijk een brief op haar woonadres.

Omdat ze al die jaar voor het inkomen had gezorgd en hij door haar vertrek zonder inkomen achterbleef, begon L. een hennepkwekerij. Die werd al snel opgerold en volgens L. had dat avontuur hem meer gekost dan opgebracht. Alles waarvan L. werd verdacht vond grotendeels vorig jaar plaats.

Opvallend tijdens de behandeling van de zaak was dat L. zich al bij aanvang beriep op zijn zwijgrecht. Dat duurde echter niet langer dan een minuut eer hij (zijn) openheid van zaken gaf. Uitspraak 22 juni.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750