Weerbericht:
Zonnig, morgen overwegend bewolkt en af en toe regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Forse brand op pas gemaaid graanperceel Colijnsplaat

Toegevoegd: 31-07-2006, 20.54 uur
Door: Brandweer Goes

COLIJNSPLAAT - Een smeulende hoop hout vormde zaterdag aan het begin van de avond de ontstekingsbron voor een forse brand op een stoppelveld (een pas gemaaid graanperceel) aan de Klaverweg bij Colijnsplaat.

Het vuur werd door de straffe wind flink aangewakkerd en in een mum van tijd stond een grote oppervlakte van het stoppelveld in brand. Met behulp van de tankautospuiten van de posten Colijnsplaat en Kamperland en met een spuitwagen achter de tractor van een landbouwer (waar voor deze gelegenheid water in zat) kon het vuur op het stoppelveld zelf na ongeveer drie kwartier gedoofd worden.

Daarbij werden behalve de tractor/spuitwagen en de beide tankautospuiten ook diverse vuurzwepen ingezet. Voor het afblussen van de smeulende hoop hout werd het Goese haakarmvoertuig met watertankunit ter plaatse gevraagd.

Met enkele stralen lage druk bluste men ook deze brandhaard af, zodat uiteindelijk de uitgerukte voertuigen weer terug konden keren naar hun kazerne's.


Foto's

Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren