Alarm voor duikers in vaargeul

Toegevoegd: 11-06-2017, 15.57 uur

De KNRM bij Wemeldinge.
De KNRM bij Wemeldinge.
1
© Foto: Wesley Rijnhout
Door: Manfred Berrevoets

WEMELDINGE - De KNRM is zondagmiddag uitgevaren voor twee duikers die vlakbij de vaargeul bovenkwamen. De duikers bleken te weinig lucht over te hebben om onder water richting de kant te zwemmen.

De verkeerspost in Wemeldinge had opgemerkt dat de duikers vlakbij de vaargeul bij Wemeldinge naar boven kwamen.

Het buddypaar had vanwege de lage voorraad overgebleven lucht besloten een verticale opstijging te maken. De duikers zijn ongedeerd gebleven.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dirgni (12-6-2017 om 19:40)
Wat een domme actie! Toch nog maar eens een refresh doen v.w.b. het duikbrevet. Plan je duik en duik je plan. Mijn man en ik duiken nu ruim 14 jaar en dit soort rare acties is ons nog nooit overkomen. Het is zeker geen gevaarlijke sport, maar je moet er wel je verstand bij houden en rekening houden met je duikvaardigheden. Meestal zijn alle duikongevallen terug te herleiden naar fouten die voorkomen hadden kunnen worden door meer je vaardigheden op peil te houden en te brengen.
wim (12-6-2017 om 19:07)
Ik vind en dat blijft voor mij een gevaarlijke sport.