OM eist 3 jaar rijontzegging voor wegpiraat

Toegevoegd: 12-06-2017, 19.04 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft maandag tegen de Vlissinger C. K. (26) een rijontzegging van drie jaar, een gevangenisstraf van een jaar (plus nog eens zes maanden voorwaardelijk), toezicht door de reclassering en opname in een inrichting van maximaal twee jaar geëist. 

Op 24 mei van het vorige jaar zag een motoragent dat de hem bekende K. bij zijn auto stond en nog 28 dagen celstraf moest uitzitten. In plaats van berouwvol de agent te woord te staan ging K. er met een noodgang vandoor en lapte hij alle verkeersregels aan zijn laars. Hij reed over fietspaden, reed vol gas door woonwijken waar een 30 km-grens was, en reed tegen het verkeer in.

Toen hij stopte voor twee kinderen stopte ook de motor achter hem. K. reed naar achteren, raakte de motor van de agent en ging er vervolgens weer met een enorme gag vandoor. Uiteindelijk eindigde zijn rit in Oost-Souburg, waar zijn wagen met een lekke band langs de weg stond. K. kon later worden aangehouden.

Tijdens de behandeling van de zaak gaf K. als reden voor zijn wegpiraterij dat hij het niet zo zag zitten om nog eens 28 dagen in een cel te zitten. We erkende hij dat hij niet bijster slim was geweest omdat hij nu mogelijk beduidend langer achter de tralies moet vertoeven. K. kan inmiddels bogen op een lange lijst met verkeersdelicten. 

Uitspraak over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Robert (13-6-2017 om 11:22)
Rijbewijs levenslang afnemen bij deze idioot hij reed bijna mijn kinderen aan!