Taakstraf geëist voor ongeluk betonmixer

Toegevoegd: 12-06-2017, 19.13 uur

Het ongeluk op 30 juli 2014.
Het ongeluk op 30 juli 2014.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor het veroorzaken van een verkeersongeval op 30 juli 2014 in Terneuzen is maandag tegen A. H. (25) uit Westkapelle een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een zes maanden gevorderd.

Op de bewuste dag naderde H. met zijn betonmixer het kruispunt van de Tractaatweg met de Hoofdweg. Hij kwam voor de keuze te staan om óf vol op een gestopte voorligger te botsen óf om links uit te wijken en te proberen om door rood licht de kruising over te steken.

H. koos voor het laatste, met als gevolg dat er een botsing tussen hem en een van rechts komende automobilist plaatsvond. Deze liep onder meer een gebroken rib en kneuzingen op. Als gevolg hiervan werd hij door zijn (Belgische) werkgever ontslagen en kwam hij in financiële problemen terecht. 

Uitspraak 26 juni.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Westkapellaar (13-6-2017 om 22:03)
Begrijpend lezen is lastig, maar een voorwaardelijke straf betekend iets anders als onvoorwaardelijk. De vrachtwagenchauffeur hoeft zijn rijbewijs niet in te leveren..
Anoniem (13-6-2017 om 18:57)
Bijzonder dat er niet wordt vermeldt dat "de gestopte voorligger" een camper was die op het allerlaatste moment van baan wisselende waardoor de chauffeur de keuze gedwongen moest maken en tevens erg bijzonder dat de andere getuigen het ongeval wel overzagen en op konden anticiperen. Tevens erg vervelend dat meneer zijn baan hierdoor zogenaamd kwijt door is geraakt, maar dat kan toch niet door een gebroken rib en kneuzing komen? Anders lijkt me dit eerder een ding voor meneer zijn vakbond en niet voor deze chauffeur met zoveel vloeibaar gewicht als lading.
Zeeuwse showride (13-6-2017 om 18:05)
Huh hij kwam voor wat voor keuze te staan????? Zat die lamlul niet op te letten ofzo???? NOOIT meer een rijbewijs teruggeven
Vlissinger (13-6-2017 om 09:51)
Nu pas uitspraak over 2014?? wat heeft die man al die tijd gedaan, thuis zitten? dus hij krijgt nu 6 maanden rij ontzegging.. maar heeft wel de afgelopen 3 jaar gereden? dit land is een lachertje.