Grote rookpluim bij grote brand Zierikzee

Toegevoegd: 13-06-2017, 21.29 uur - Update: 13-06-2017, 23.23 uur

Door: Manfred Berrevoets

ZIERIKZEE - Bij een bedrijf aan de Julianastraat in Zierikzee woedt op dit moment een zeer grote uitslaande brand. De brandweer is nog druk bezig met de bluswerkzaamheden.

De brand woedt bij Precisiewerk Zierikzee, een gieterij die werkt met verschillende soorten metalen. Waarschijnlijk is de brand ontstaan in één van de ovens van het bedrijf. Bij het bedrijf waren ook enkele ontploffing te horen. Die zijn waarschijnlijk ontstaan doordat gas waar het bedrijf mee werkt vrij kwam.

De brandweer kwam al snel tot de conclusie dat het pand niet meer te redden was. Daarom werd met name ingezet op het voorkomen van overslag naar andere gebouwen. De brandweer hield omliggende panden nat. Hierbij werd ook een ladderwagen ingezet.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Door de weersomstandigheden steeg de rookkolom hoog op waardoor de rook in grote delen van de provincie zichtbaar was. De rook trok weg via de Zeelandbrug en lange tijd was bij de Oosterschelde een flinke rookwolk te zien die overtrok richting de Bevelanden.

Mensen die last hebben van de rook werd aangeraden ramen en deuren te sluiten. De brandweer heeft metingen uitgevoerd maar volgens de brandweer werden er op leefniveau geen schadelijke concentraties gemeten. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Rond 23.25 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven.

Zie ook:

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Duinhouwer (15-6-2017 om 21:09)
Ik kwam uit Hellevoetsluis en zag bij Stellendam de rook, niet wetende op dat moment dat het dichtbij mijn woonadres was. Wat een trieste zaak !!!!
Terneuzenaar (14-6-2017 om 13:31)
Zelfs in Terneuzen was de pluim zichtbaar! Weer een milieu ramp erbij, dat het niet schadelijk mag zijn op leef-niveau wilt niet zeggen dat wij die fijne asdeeltjes later niet binnen krijgen via groenten,fruit, en visserij?! Zijn deze branden vanuit de lucht niet te blussen?
Anne (14-6-2017 om 12:33)
De rookpluim was te zien tot in Knokke-Heist (B) en waarschijnlijk nog veel verder ook.
Ik (14-6-2017 om 08:15)
@pat: De rook van de grote brand die in Zierikzee woedt is zichtbaar in Vlissingen. Geen dank.
Bertus (14-6-2017 om 05:56)
Inderdaad @ad, de pluim was aan deze kant goed te zien, om 20.20 reden wij weg op 's-Heerenhoek en zei ik al, daar staat iets groot in brand. Maar wat erg weer, totale verwoesting van een bedrijf.
pat (13-6-2017 om 23:27)
@AD : Wat probeer je nu eigenlijk te zeggen,ik kan er geen touw aan vastknopen...!?