Winkeldief veroordeeld tot ISD-maatregel

Toegevoegd: 15-06-2017, 14.58 uur

Volgens de verdachte had hij niet de intentie om iets te stelen.
Volgens de verdachte had hij niet de intentie om iets te stelen.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 39-jarige S. S. uit Middelburg is donderdag geheel volgens de wens van de aanklager veroordeeld tot de zogenoemde ISD-maatregel, een verblijf van twee jaar in een instelling voor veelplegers.

S. werd ervan verdacht op 20 februari van dit jaar bij een supermarkt acht pakken koffie te hebben gestolen. In de lezing van S. was er niets aan de hand geweest. Hij had in de supermarkt acht pakken koffie gepakt, die in zijn winkelmandje gedaan en vervolgens overgeladen in zijn sporttas, want hij moest nog meer boodschappen hebben.

Iedereen had dat kunnen zien, hij had genoeg geld op zak dus reden om te stelen was er ook niet. "Vreemde volgorde", vond één van de rechters. "Van mandje naar tas. Niet logisch. U had ook een karretje kunnen pakken", aldus de rechter tijdens de eerste zitting.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750