Motorjacht in problemen op Veerse Meer

Toegevoegd: 15-06-2017, 17.13 uur

De KNRM heeft het jacht naar de thuishaven gesleept.
De KNRM heeft het jacht naar de thuishaven gesleept.
1
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - De KNRM-reddingboot van het station in Veere is vanmiddag uitgevaren voor een motorjacht dat op het Veerse Meer in problemen was gekomen.

Het 12 meter lange jacht voer rond uur ter hoogte van de Goudplaat bij Kamperland toen één van de motoren te heet werd en vervolgens uitviel. Hierdoor belandde het jacht op de keien. Nadat de KNRM de boot van de keien had getrokken bleek dat men niet verder kon varen op alleen de overgebleven motor.

De redders hebben het jacht met de twee opvarenden en hun hond daarom naar de thuishaven gesleept. Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JR (16-6-2017 om 10:33)
ik blijf het toch bijzonder vinden 2 motoren aan boord en mag aannemen een anker en toch nog op de keien! en dan vaar je op ruim binnenwater met een licht briesje. Ik zeg niet dat er nooit wat kan gebeuren maar lijkt me toch beetje onnodig.
peter de quaak (15-6-2017 om 17:32)
Kan je beter een zeilboot nemen met deze wind. Oke blijven varen met de wind maar op de keien? Denk het niet.