Weerbericht:
Zware windstoten. Regen, later buien. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 71 km

Risico op natuurbranden groot

Toegevoegd: 16-06-2017, 09.13 uur
Volgens de Veiligheidsregio kunnen natuurbranden zich nu snel uitbreiden.
Volgens de Veiligheidsregio kunnen natuurbranden zich nu snel uitbreiden.
© Foto: Roland de Jong / Provicom (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het is erg droog in de natuurgebieden en daarom is het gevaar dat een natuurbrand ontstaat groot en deze kan zich bovendien snel uitbreiden. De Veiligheidsregio Zeeland heeft de natuurbrandenmeter daarom op oranje gezet.


In de natuurgebieden mag je geen vuur maken. Vuurkorven, fakkels, wensballonnen en vuurwerk zijn niet toegestaan. Roken in het gebied wordt afgeraden. “Houd op jouw verblijfplaats altijd blusmiddelen bij de hand, bijvoorbeeld een blusdeken, tuinslang, brandblusser of desnoods een emmer water”, aldus de Veiligheidsregio.

Volgens de Veiligheidsregio moeten mensen met een ontheffing voor stookverboden ervanuit gaan dat deze niet meer geldig is. “Zie de voorwaarden van de ontheffing of neem hierover contact op met de verlenende instantie”, aldus de woordvoerder.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren