Weerbericht:
Vannacht helder, overdag zonnig en tropisch warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Mishandeling agent bij melding huiselijk geweld

Toegevoegd: 17-06-2017, 10.56 uur - Update: 17-06-2017, 11.29 uur
Een man bedreigde zijn vriendin met een mes.
Een man bedreigde zijn vriendin met een mes.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het incident waarbij vrijdagavond in Middelburg een politieagent gewond raakte kwam voort uit een melding van huiselijk geweld. Dat heeft de politie bekend gemaakt.


Een vrouw was in haar woning aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan door haar vriend mishandeld en bedreigd met een mes. Agenten gingen rond 20.45 uur ter plekke maar de vrouw wilde absoluut geen aangifte doen. Een buurvouw die ook in de woning was, was echter ook bedreigd en zij was wel bereid om aangifte te doen.

Hierop werd de man, een 41-jarige Goesenaar, aangehouden en hij verleende zijn medewerking. “De man liep met ons mee naar de bus. Hierop ging de vriendin echter volledig door het lint. Ze wilde niet dat hij meeging. We waren daarom genoodzaakt haar aan te houden voor het beletten en belemmeren van de aanhouding”, aldus de politie op Facebook.

De vrouw ging hevig in verzet en er moest pepperspray worden gebruikt om haar te kunnen boeien. “Toen de man echter hoorde en zag dat zijn vriendin werd aangehouden rukte hij zich los en ging ook hij hevig in verzet.” In de tuin van de woning ontstond vervolgens een grote chaos. “Twee vechtende verdachten en meerdere collega's die probeerden de situatie onder controle te krijgen”, zo schets de politie de situatie.

Nadat ook bij de man pepperspray was gebruikt kon ook hij worden aangehouden. Bij de worsteling raakten echter wel twee agenten gewond. Eén van hen is voor controle naar de Huisartsenpost (HAP) gegaan. Hij liep een gescheurde pees op. De beide verdachten zijn afgevoerd naar Torentijd en zullen vandaag worden gehoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tonnie (21-6-2017 om 16:29)
Voor straf een klucht schrijven over dit gebeuren en in elk dorp in Zeeland opvoeren, gratis natuurlijk. Zijn die lui wel volwassen?
RvanDuin (18-6-2017 om 10:59)
Meneer Agent u heeft zeker nooit in dienst gezeten. Maar dat gevechtspak zal wel niet in het kleding pakket zitten. Maar wat dat te maken heeft met die gescheurde pees, een beetje beschermende kleding zou enig letsel kunnen voorkomen. Zo,n Poloshirt bied niet of nauwlijks bescherming bij een opstootje. Ik zeg het niet voor niks, ik heb het goede met de politie voor.
P (18-6-2017 om 10:29)
Een pees is dan al langere tijd in slechte conditie geweest, de verdachten ongeacht verzet dat ze bieden, kunnen dat als gevolg veroorzaken, maar het is niet terug te halen dat een verdachte opzettelijk er voor kiest om iemands pees te scheuren, breuken en andere wonden aan de buitenkant dan weer wel.
Mar (17-6-2017 om 22:18)
Stelletje kanslozen..weet je wat agenten moeten doen???sneller wapens trekken en een schot lossen als waarschuwing helpt dat niet dan gericht schieten ...en blijf van onze hulpverlening af...trouwens wat een domme opmerking om te zeggen dat in polo werken vragen is om verwonding alsof je met lange muw dit niet kan overkomen...opruimen dat gajes en dat noemt zich nog vrouw???
Datdanweerwel (17-6-2017 om 21:26)
Rbanduin, lul niet zo dom. Politiemensen doen gewoon hun werk. Als er iemand overlijd in het verkeer zeg je dan ook, ja had je niet moeten deelnemen aan het verkeer? Ben benieuwd wat jij voor je beroep doet, veilig achter je buro of gewoon lekker werkeloos
bram goeree (17-6-2017 om 19:53)
poloshirt of niet je moet met je poten van de politie en /of hulpverleners afblijven .laat ze alle kosten betalen en een schadevergoeding voor die gewonde agent.zulke onzin daar moet de maatschappij niet voor opdraaien