Grote brand op terrein manege Koewacht

Toegevoegd: 18-06-2017, 01.13 uur

Door: Roland de Jong

KOEWACHT - Op het terrein van een paardenmanege op de grens van Koewacht en de Belgische plaatsen Moerbeke en Stekene is zaterdagavond laat een grote brand uitgebroken.

De eerste meldingen over de brand aan de Tragel, officieel op Belgisch grondgebied, kwamen rond uur binnen. De brand was al snel uitslaand en het vuur greep flink om zich heen. De Veiligheidsregio Zeeland schaalde op naar 'grote brand'. Er kwam een flink aantal brandweerwagens ter plekke. Zeker vijf blusvoertuigen en vier watertankwagens werden opgeroepen.

Volgens de Veiligheidsregio woedde de brand in een opslagloods van circa 25 bij 70 meter. In de loods lagen hooi en stro opgeslagen. Er stonden geen dieren binnen en er is ook niemand gewond geraakt. Wel kwam er een kleine hoeveelheid asbest vrij. Deze kwam in de directe omgeving terecht en vormt geen gevaar voor omwonenden.

Zeeuwse brandweerlieden zijn vanaf 00.40 uur afgelost door Belgische collega's. Het nablussen is nog in volle gang. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750