Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 20 km

Dronken automobiliste negeerde stopteken

Toegevoegd: 18-06-2017, 11.02 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWERKERK - De automobiliste die zaterdagavond op Schouwen-Duiveland werd betrapt toen ze zes keer te veel alcohol op had heeft eerst geprobeerd de politie te ontvluchten. Dat vertelt een politiewoordvoerder.


De politie had ’s avonds de melding gekregen dat er mogelijk iemand onder invloed over de N59 reed. Agenten kwamen het voertuig ter hoogte van Oosterland tegen en gaven een stopteken. Hieraan werd geen gehoor gegeven en de auto reed door.

De politie zette de achtervolging in en blokkeerde ter hoogte van Nieuwerkerk de rijbaan. Opnieuw werd een stopteken gegeven en dit keer werd hier wel correct op gereageerd. De automobiliste werd staande gehouden. Het bleek te gaan om een 50-jarige inwoonster van de gemeente Borsele.

De vrouw blies op het alcohol-indicatie-apparaat een waarde van 1.580 Ug/l. Uiteindelijk kwam uit de officiële ademanalyse een waarde van 1.340 Ug/l: ruim zes keer te veel. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen. De officier van justitie gaat bepalen wat er met het rijbewijs gaat gebeuren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thera (18-6-2017 om 16:40)
Die persoon heeft een groter probleem in het leven dan nu alleen rijbevoegdheidsontzegging...
Gerrit (18-6-2017 om 14:58)
@ panda, dat staat er toch dat het ingenomen is?
A.Wisse (18-6-2017 om 14:27)
Beste Panda, 'Ze' moeten niet eerst iemand doodrijden, dan komen ze nog terecht in de zalving van justitie. Zodra ze zichzelf doodrijden is er weer een moordenaar minder op de weg, zucht.... Dat vindt ik het enige voordeel van die bomen langs de weg
Panda (18-6-2017 om 13:17)
De officier van justitie gaat nog bepalen wat er met het rijbewijs gebeurt>> wordt dat niet te plekke ingenomen worden?? Ruim 6 X teveel??? hoeveel moet je dan niet drinken ? Veel zwaardere straffen, auto in beslag nemen. sommige (mensen) leren het nooit. Moeten ze eerst iemand dood rijden??
Jan (18-6-2017 om 12:26)
Wat hebben er veel mensen problemen met normen en waarden ,je zou denken één vrouw van die leeftijd dat die wel weet van hoe wat waar,wel nooit meer achter het stuur rijbewijs nietig verklaren en verder eventueel met de rollator dan kan ze onderweg denken waarom ,ik hoop dat de rechter het rijbewijs intrekt voor het leven want deze mevrouw heeft wel meer gedronken en achter het stuur gezeten dan alleen deze keer ademanalyse een waarde van 1.340 Ug/l: ruim zes keer te veel zegt genoeg ,ze heeft een probleem als je zoveel drinkt
michelle (18-6-2017 om 12:04)
Dat lijkt me duidelijk. Niet over nadenken, rijbewijs niet terug! Na zoveel jaar opnieuw examen laten doen!!
Cookie-instellingen beheren