Zeiljacht vast op Suikerplaat Westerschelde

Toegevoegd: 18-06-2017, 16.41 uur

Het jacht bleek al te ver droog te liggen om deze nog los te kunnen trekken.
Het jacht bleek al te ver droog te liggen om deze nog los te kunnen trekken.
1
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De reddingboot van het KNRM-station in Breskens is zondagmiddag uitgevaren voor een zeiljacht dat vast was komen te zitten op een zandplaat.

Toen de hulpdiensten werden ingeschakeld was het afgaand tij. Toen zowel de KNRM als een vaartuig van Multraship ter plekke kwamen bij de zogeheten Suikerplaat in de Westerschelde bleek dat het jacht al te ver droog te liggen om nog los te kunnen krijgen.

Voor de twee onfortuinlijke zeilers zat er daarom niets anders op dan wachten op hoog water.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (8-7-2017 om 07:15)
Als een zeilboot zo op zijn kant ligt, komt er veel spanning op de kiel te staan. Dat kan gevaar voor de kiel opleven. Misschien niet direct ,maar later, en zeker als dat meerdere keren gebeurt. [Er zijn eigenaren[niet allemaal] die hun zeilboot expres zo laten droogvallen om makkelijk de onderkant van de zeilboot schoon te maken]
Janko (18-6-2017 om 19:05)
Er is hier geen sprake van een noodgeval! Gewoon een tij over wachten. Waarom dan de KNRM oproepen?? Omdat het "gratis" is? Slecht zeemanschap, maar dát was al duidelijk!!