Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Vrouw op Sloebrug kroop onder bomen door

Toegevoegd: 19-06-2017, 14.49 uur
De brugwachter is in afwachting van het onderzoek op non-actief gesteld.
De brugwachter is in afwachting van het onderzoek op non-actief gesteld.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De vrouw die gisteren op de Sloebrug in Vlissingen stond toen deze omhoog ging is zelf onder de slagbomen doorgekropen. Dat blijkt uit onderzoek van de provincie, de beheerder van de brug.


Volgens de provincie negeerde de vrouw even voor drie uur 's middags de slagbomen bij de brug over het Kanaal door Walcheren. De persoon die de brug vanaf afstand bediende had dat echter niet in de gaten en hierdoor opende de brug toen de vrouw hier met haar fiets op stond.

Na 25 seconden werd op de noodknop gedrukt, werd de brug gestopt en vervolgens weer naar beneden gelaten. De brugwachter is gedurende het onderzoek op non-actief gesteld. De politie liet vanmiddag rond 14.45 uur weten dat er inmiddels contact is geweest met de vrouw maar dat verder geen mededelingen worden gedaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tonnie (20-6-2017 om 14:19)
Nu ik de reacties heb gelezen verbaas ik me erover dat er nogal wat mensen zijn die vlotjes veronderstellen dat er wel eens sprake zou kunnen zijn van dementie. Als ze kan fietsen en met fiets en al onder slagbomen door kan zal ze zo oud niet zijn en bovendien krijgen lang niet alle ouderen dementie. Sommige mensen zijn hun leven lang dom.
remi schouwenaar (20-6-2017 om 13:59)
enigenschuld dikke bult die slagbomen staan er tenslotte niet voor niks
Zeeuwse showride (20-6-2017 om 13:31)
@Marco; schepen / bootjes maken geen kilometers maar mijlen ;)
Jet (20-6-2017 om 11:36)
Jammer voor de respectloze reactie van Vlissinger, gelukkig is het allemaal goed afgelopen. Wat ik jammer vind is dat we niks horen over degene die deze mevrouw heeft geholpen door zelf de brug op te gaan. Mijn respect heeft deze persoon. Het op non-actief stellen van de brugwachter is niet oké, volgens mij moet die man of vrouw zich dood geschrokken zijn.
Dennis (20-6-2017 om 09:47)
Omdat het een oudere dame is, gaat men haar ineens beschermen vanwege misschien dementie of iets anders. Ze is toch ook gehoord door de politie en ik heb nergens gelezen dat mevrouw dementie of iets anders heeft. Als een "jonger" iemand het had gedaan, was het meteen dom, maar als een ouder iemand het doet, is het meteen een slachtoffer, terwijl ze zelf stupide gedrag vertoond en signalen negeert!
Piet (20-6-2017 om 09:23)
Ik ben blij om te horten dat er niets ernstigs heeft plaatsgevonden met de vrouw die onder de bomen is doorgekropen. Echter ik vind het schandalig dat de brugwachter op non-actief is gezet. De provincie moet zich zelf eens in de spiegel bekijken met de centralisering van de bruggen en sluizen. Ik heb zelf ooit de bruggen en sluizen mogen openen en ik ben blij dat ik de meeste bruggen zelf kon bedienen. zelfs toen al was een brug op afstand bedienen al zeer gevaarlijk omdat ik zelf ook heb meegemaakt dat na het sluiten van de bomen een jonge knul eronder door ging en ik de noodstop heb ingedrukt. PROVINCIE BEOORDEEL JEZELF EN ZORG DAT ER TIJDENS DE DRUKKE PERIODES WEER EEN BRUG/SLUISWACHETER OP LOKATIE AANWEZIG IS!!!
Cookie-instellingen beheren