Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
104 files van totaal 401 km

Vrouw op Sloebrug kroop onder bomen door

Toegevoegd: 19-06-2017, 14.49 uur
De brugwachter is in afwachting van het onderzoek op non-actief gesteld.
De brugwachter is in afwachting van het onderzoek op non-actief gesteld.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De vrouw die gisteren op de Sloebrug in Vlissingen stond toen deze omhoog ging is zelf onder de slagbomen doorgekropen. Dat blijkt uit onderzoek van de provincie, de beheerder van de brug.


Volgens de provincie negeerde de vrouw even voor drie uur 's middags de slagbomen bij de brug over het Kanaal door Walcheren. De persoon die de brug vanaf afstand bediende had dat echter niet in de gaten en hierdoor opende de brug toen de vrouw hier met haar fiets op stond.

Na 25 seconden werd op de noodknop gedrukt, werd de brug gestopt en vervolgens weer naar beneden gelaten. De brugwachter is gedurende het onderzoek op non-actief gesteld. De politie liet vanmiddag rond 14.45 uur weten dat er inmiddels contact is geweest met de vrouw maar dat verder geen mededelingen worden gedaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vlissinger (20-6-2017 om 09:06)
Uiteraard weer een bejaarde die de boel loopt te verzieken. Altijd klagen over jeugd die de boel loopt te verstieren, maar die ouwetjes kunnen er ook wat van. Lappen alle regels aan de laars, kijken niet bij oversteken, sommeren je op te staan in de bus, zitten blind en met 80 jaar nog in de auto, maken brokken en houden ander verkeer op. Mevrouwtje is fout, brugwachter had dat ding lekker open moeten laten gaan. Plons en lesje geleerd. Op non actief zetten belachelijk en t ouwe dakkie krijgt een standje van meneer agent. Dikke boete en t verzorgingstehuis in. Asociaal gedrag, typisch t volk dat rechts inhaalt over de busbaan als je staat te wachten voor die rot brug. Deed zij vast ook toen ze nog mocht rijden.
Me (20-6-2017 om 08:14)
De brugwachter had gewoon op moeten letten. PUNT. Doet er niet toe of de vrouw er onder door kroop of niet. Als ik zelfmoord wil plegen en mezelf ophang aan de brug terwijl hij omhoog gaat is brugwachter medeverantwoordelijk. Dus jullie zeggen eigenlijk dat als de slagbomen dicht zijn het niet meer belangrijk is om te kijken en de brugwachter verder kan gaan met op z'n telefoon kijken.
hulpverlener (20-6-2017 om 07:20)
Beste mensen, wat een uitspraken over een oudere dame. Kennelijk is het niveau van de reageerders hier dusdanig dat ik niet van deze mensen kan verwachten dat zij eens wat verder nadenken over deze zaak. Zou het niet zo kunnen zijn dat deze dame, gezien haar leeftijd compleet in de war was, daardoor geen besef had van wat ze deed en dat daarmee een enorme boete zoals hier gevraagd wordt dan ook totaal geen zin heeft??? Ik hoop dat u allen deze leeftijd kunt bereiken in goede mentale en fysieke conditie zodat u anderen niet tot last zult zijn.
Marco (20-6-2017 om 01:31)
Wie weet er op hoeveel bruggen een brugwachter moet letten ? En op wat voor schermpjes dat allemaal is te zien ? Zelfs de brug in de Zeelandbrug en die op de Kreekraksluizen worden vanuit dat gebouwtje op de sluizen in Vlissingen bediend. Van den gekke, gewoon overal een wachter en de gebruiker laten betalen. Die bootjesmensen betalen nergens voor hé, ook niet voor het afmeren op openbare plaatsen. Terwijl daar wel onderhoud wordt gepleegd en de vuilnisbakken geleegd. Als het autoverkeer overal wordt bijgehouden, kan dat ook met de bootjes. Betalen per kilometer !
Ben (20-6-2017 om 00:25)
Volgens de provincie negeerde de vrouw even voor drie uur 's middags de slagbomen bij de brug over het Kanaal door Walcheren. De persoon die de brug vanaf afstand bediende had dat echter niet in de gaten en hierdoor opende de brug toen de vrouw hier met haar fiets op stond. Is toch duidelijk dat die vrouw fout bezig was, wat als ze dit ook zou doen bij een spoorwegovergang, wordt de machinist dan ook op non actief gezet???? Daarbij zorgt deze vrouw voor flink wat overlast door de slagbomen te negeren en dan zeker gaan klagen als ze was gevallen.
S. (19-6-2017 om 22:54)
Is er nou werkelijk niemand hier die zich kan bedenken dat deze mevrouw misschien iets mankeert bijv dementie of iets anders verschrikkelijks!? Stop toch met die vooroordelen. Dat noem ik pas dom!
Cookie-instellingen beheren