Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelburgse Stationsbrug vast door hitte

Toegevoegd: 21-06-2017, 21.34 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Stationsbrug in Middelburg is woensdagavond vast komen te zitten door de hitte. De brandweer is ingezet om de brug te koelen.


Even voor 20.00 uur bleek dat de brug over het Kanaal door Walcheren niet meer dicht kon. Twee blusvoertuigen werden opgeroepen om de brug vanaf beide zijden te kunnen koelen. Met behulp van water uit het kanaal zijn de uitgezette delen gekoeld zodat meer ruimte ontstond om de brug te kunnen sluiten.

Het is niet de eerste keer dat er tijdens een warme zomerdag problemen ontstaan met de Middelburgse brug. In het verleden is de brandweer al vaker in actie gekomen om de brug te koelen. De Stationsbrug wordt alleen nog gebruikt door fietsers, voetgangers en lijnbussen. Het overige verkeer maakt gebruik van de naastgelegen Schroebrug, een ophaalbrug. Die was wel gewoon bruikbaar.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ben (22-6-2017 om 10:49)
Wordt het niet eens tijd dat er een tunnel komt. Alle voertuigen op de lijnbussen na maken gebruik van 1 brug. Nu kan elke simpele ziel wel op zijn ene vinger uitrekenen dat dit fout gaat lopen. Nu de oplossing want het zal ergens van betaalt moeten worden. Er wordt van alles en nog wat belasting van geheven dat alleen ten goede van de gemeente komt niet voor bestemd voor de inwoners maar nogmaals voor de gemeente. Gebruik dat ervoor. Een tunnel onder het kanaal voor de voertuigen en je bent van alle ellende af.
dus... (22-6-2017 om 10:05)
@Jan B. Nee, laten we drinkwater gebruiken met het dreigend tekort hiervan.
middelburg (22-6-2017 om 09:20)
ben het met vlissinger eens kanaal dicht gooien zijn .we van de boten af soms sta je half uur te wachten voor bootje .of binnenvaarder varen ze maar om.wij mogen met auto ook niet over andere brug belachelijk gewoon dat je niet meer om kan rijden moeten wij wachten half middelburg staat vast .
Bernt (22-6-2017 om 08:47)
Als dat elke keer is met een beetje hitte waarom laten ze die brug dan niet gewoon dicht ? Of repareren ze die een keer? Oh ja, vergeten, de zeeuwse hoofdstad kan niet met geld om gaan dus dat is al lang op. En eens met vlisinger, het luxe plezier van anderen verstoord de samenleving en de economie, dan varen die maar lekker zelf om i.p.v. heel dat dorp een verkeersinfarct te geven want dat compenseert zich niet door die paar drankjes en ijsjes die de gierige toerist hier koopt. En kan de gemeente zoveel mensen wel een lange tijd in een file laten staan met deze enorme hitte omdat een paar enkelingen wat willen ronddobberen ? NEE ! dus.
Zeeuwse showride (22-6-2017 om 07:23)
@Jan B; Zolang de verflaag goed op de brug zit gaat deze echt niet roesten van dat beetje water ;) @Vlissinger; heel afentoe komt er ook commerciele vaart over het kanaal. Dus gewoon lekker draaien die bruggen :) Daarbij, die bootjes moeten ook gewoon wachten voor de brug ;)
Vlissinger (21-6-2017 om 22:41)
Oplossing: geen bruggen meer open in de zomer. laat die prut bootjes maar gewoon in de haven liggen. jullie verstoren het leven van de normale mens.
Cookie-instellingen beheren