Middelburgse Stationsbrug vast door hitte

Toegevoegd: 21-06-2017, 21.34 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Stationsbrug in Middelburg is woensdagavond vast komen te zitten door de hitte. De brandweer is ingezet om de brug te koelen.

Even voor 20.00 uur bleek dat de brug over het Kanaal door Walcheren niet meer dicht kon. Twee blusvoertuigen werden opgeroepen om de brug vanaf beide zijden te kunnen koelen. Met behulp van water uit het kanaal zijn de uitgezette delen gekoeld zodat meer ruimte ontstond om de brug te kunnen sluiten.

Het is niet de eerste keer dat er tijdens een warme zomerdag problemen ontstaan met de Middelburgse brug. In het verleden is de brandweer al vaker in actie gekomen om de brug te koelen. De Stationsbrug wordt alleen nog gebruikt door fietsers, voetgangers en lijnbussen. Het overige verkeer maakt gebruik van de naastgelegen Schroebrug, een ophaalbrug. Die was wel gewoon bruikbaar.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marrie (22-6-2017 om 17:58)
Tjonge jonge wat een intelligente reacties weer hier. Allemaal wat bevangen door de warmte zeker.
Peter (22-6-2017 om 16:59)
Job, Rijkswaterstaat heeft helemaal niets te maken met die brug, die is namelijk van de Provincie..... Overigens diezelfde provincie die hem bediend met voornamelijk goedkope inhuurkrachten die die bruggen zelfs voor jachten op grote afstand open laat staan......sta je dan te wachten als je je kinderen wilt op halen van school....
Ik (22-6-2017 om 12:46)
@middelburg: Niet liegen. Brug is nooit een half uur open (wanneer er geen storing is).
Ik (22-6-2017 om 12:43)
@Ben: Welkom in 2017. Er is al een tunnel.
Job (22-6-2017 om 12:07)
Nou roest? Als ze alle roest verwijderen past hij bij 50° prima. Wat een bruin bakbeest en zo traag als een slak. Rijkswaterstaat: Doe wat goeds met onze belastingcenten en leg na ±70 jaar een nieuwe! Jullie zitten toch ook niet meer in een monumentenpand zonder airco? Job
Middelburger (22-6-2017 om 11:25)
@Vlissinger: Bemoei jij je nou maar met Vlissingen. Met je achterlijke opmerkingen. Beetje respect voor het Kanaal door Walcheren hè. Heeft enorm veel welvaart gebracht voor Zeeland.