Man (54) veroordeeld tot cel- en taakstraf

Toegevoegd: 22-06-2017, 16.47 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 54-jarige W. L. uit Aardenburg is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een celstraf van 22 dagen, een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een taakstaf van 240 uur.

Tegen L. was naast de opgelegde straf ook nog een contactverbod met zijn kinderen een gebiedsverbod geëist. Daarnaast moet L. de winsten, die hij met zijn hennepkwekerij zou hebben verdiend, een bedrag van 21.052 euro in de staatskas storten en mag hij geen contact zoeken met zijn ex.

De scheiding tussen L. en zijn ex verliep destijds niet bepaald vlekkeloos. In plaats van de boel zeker op financieel gebied in goed overleg op te lossen verkoos zijn ex ervoor om niets meer met hem te maken te willen hebben. En dus bestookte L. haar meer dan een jaar met brieven, appjes, e-mail;s en telefonades.

Omdat zij voordien voor het inkomen zorgde en ook die bron met haar vertrek eindigde besloot L. een hennepkwekerij op te zetten. Binnen de kortste keren werd die opgerold en werden de aangetroffen 150 plantjes vernietigd.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750