Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
98 files van totaal 367 km

Drugslab opgerold in Grijpskerke

Toegevoegd: 23-06-2017, 19.06 uur
Door: Manfred Berrevoets

GRIJPSKERKE - De politie heeft vandaag een drugslab opgerold in Grijpskerke. Het lab was nog in aanbouw en werd ingericht voor het vervaardigen van synthetische drugs.


De politie arresteerde, in navolging van een Belgisch onderzoek, vandaag in Goes drie verdachten vanwege mogelijke betrokkenheid bij een synthetisch laboratorium in Grijpskerke. De Federale Politie in Leuven (B) startte vorig jaar een onderzoek naar witwassen, BTW fraude en hennepkwekerijen. Gaandeweg het onderzoek stuitte het Belgische team op het importeren van grondstoffen voor synthetische laboratoria naar Nederland.

De Belgische politie droeg dit jaar de informatie over aan de recherche in Zeeland en werd parallel een Nederlandse onderzoek opgestart. Het Nederlands onderzoek leidde tot de ontmanteling van een synthetisch laboratorium dat nog in aanbouw was. De politie heeft het lab in een loods in Grijpskerke kunnen oprollen nog voordat men drugs kon produceren. Dergelijke laboratoria zijn voor omwonenden gevaarlijk vanwege de chemicaliën en ontploffingsgevaar.

Bij een doorzoeking op vier andere adressen, arresteerde de politie op twee adressen in Goes drie verdachten. Het betreft een 33-jarige en een 44-jarige man uit Goes die op hetzelfde adres wonen en een 26-jarige man uit Goes. Op de andere locaties, Kruiningen en Haarlem, werd niemand aangetroffen. De politie nam het materiaal in beslag. De chemicaliën worden door de Landelijke Forensische Opsporing onderzocht.

Het onderzoek is nog niet afgerond. De drie verdachten worden verhoord en worden maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De Federale Politie hield op hetzelfde moment 17 doorzoekingen in België en daar zijn 12 aanhoudingen verricht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
dr.acula (24-6-2017 om 09:01)
prima werk !!!!!!! eindelijk word er iets tegen drugs ondernomen VOORDAT iemand er rijk van kon worden, eigen huis of loods gelijk verbeurt verklaren [bij wet] en niet gaan touwtrekken om ze later weer terug te geven. als dit altijd [ meer ] werd gedaan dan word het niet meer lucratief om zoiets voor geldschieters achter de schermen op te zetten. VAKER DOEN A.U.B
Cookie-instellingen beheren