Weerbericht:
Zware windstoten. Regen, later buien. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 95 km

Brand bij Dow in Terneuzen

Toegevoegd: 26-06-2017, 06.51 uur - Update: 26-06-2017, 08.55 uur
De brand bij Dow in Terneuzen.
De brand bij Dow in Terneuzen.
© Foto: Jesse Meliefste
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Bij Dow in Terneuzen heeft vanochtend rond 05.30 uur een brand gewoed in een zogenaamde pompenbank. De brandweer rukte uit met twee blusvoertuigen en een hoogwerker om de bedrijfsbrandweer te ondersteunen.


In de buurt van het chemiebedrijf waren rookwolken te zien. Om 06.30 uur was de brand onder controle. De eerste brand waarbij een rookpluim was te zien is inmiddels geblust.

Enige tijd was er nog sprake van een klein brandje. De brandweer heeft in de omgeving metingen verricht. Er is geen gevaar voor de omgeving geweest. Om 07.00 uur was de brand geblust en keerde brandweer terug naar de kazerne. Voor de zekerheid worden de pakken van de bedrijfsbrandweermannen schoongemaakt door de ontsmettingsunit van de brandweer.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (26-6-2017 om 18:04)
Brand bij zo'n chemie bedrijf: doodeng... Gelukkig goed afgelopen!
Terneuzenaar (26-6-2017 om 09:56)
Het zoveelste incident bij Dow, het mag dan 9 keer goed aflopen maar de dag dat het finaal mis zal gaan, lijkt steeds dichterbij te komen! En dat allemaal voor een stuk plastic?
Cookie-instellingen beheren