Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 51 km

Politie waarschuwt voor Ierse klussers

Toegevoegd: 26-06-2017, 14.05 uur
Door: Manfred Berrevoets

ZIERIKZEE - De politie waarschuwt voor Ierse klusjesmannen in de gemeente Schouwen-Duiveland. Bewoners belden afgelopen weekend de politie dat klussers aan het bedelen waren voor werkzaamheden aan onder meer opritten. Zij vragen hier hoge bedragen voor.


De politie adviseert niet in zee te gaan met mensen die ongevraagd aan de deur komen en waarschuwt dat in het verleden dergelijke klusjesmannen vaak niet de afgesproken prestatie en de verwachte kwaliteit leverden. Ook ontstaan er achteraf regelmatig discussies over een te hoge rekening.

Er is echter alleen sprake van een strafbaar feit wanneer er daadwerkelijk aangetoond kan worden dat de bewoners opgelicht zijn. In de overige gevallen gaat het dan om een civiel geschil. De politie raadt geïnteresseerden aan vooraf een gespecificeerde offerte aan te vragen en de identiteit van de klusjesmannen vast te stellen zodat een weloverwogen besluit kan worden genomen over het toekennen van de opdracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Importzeeuw (27-6-2017 om 10:53)
Waren die niet al eerder in Zeeland actief?
Cees (26-6-2017 om 19:46)
Wie trapt daar nu nog in?
Cookie-instellingen beheren