Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

GRIP 1 voor forse wateroverlast in Sluis

Toegevoegd: 02-08-2006, 20.28 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

SLUIS - In Sluis is woensdagavond een GRIP 1 situatie afgekondigd in verband met grote wateroverlast.

De forse regen- en onweersbuien van woensdagmiddag en -avond hebben op zorgden op meer plaatsen in de provincie voor wateroverlast. De wateroverlast deed zich echter voornamelijk voor in het westelijke deel van Zeeuws-Vlaanderen, waar Sluis ook in valt.

Risicogebied
In Sluis werden brandweerploegen uit Aardenburg, Cadzand en Sluis worden ingezet om de problemen op te lossen. Daar deden de problemen zich voornamelijk voor in de omgeving van Het Rondeel. De omgeving van deze straat is bij de gemeente bekend als risicogebied voor wateroverlast.

In de West-Zeeuws-Vlaamse stad was sprake van grote wateroverlast in ongeveer vijf winkels en een vijftiental woningen. Zo kwam onder meer de Blokker in de Vrijstraat onder water te staan. Hoe groot de totale schade is en hoe veel panden precies zijn getroffen is niet duidelijk. Experts gaan dat de komende dagen bekijken.

Ouderen moeten huis verlaten
Acht bewoners van woonzorgcentrum 'Rozenoord' aan de Hogeweg moest worden geëvacueerd. In het centrum is vies rioolwater naar binnen gelopen doordat rioolputten het water niet meer af konden voeren. Vanwege de bacteriën in dit vuile water is besloten de bewoners uit hun huizen te halen en tijdelijk onder te brengen in een andere afdeling van het complex.

In Schoondijke, IJzendijke, Hoek (zie foto's), Biervliet, Axel, Zaamslag en Sluiskil moest de brandweer ook één of meerdere malen ingezet worden om mensen te helpen bij het bestrijden van wateroverlast. De brandweer blijft de komende uren nog extra alert op nieuwe meldingen van overlast en nieuwe hoosbuien.

Slecht weer houdt aan
De komende dagen blijft het regenachtig. Ook kan het af en toe hard waaien. Aan zee wordt soms windkracht 7 gehaald. In verband met de hard wind werd woensdagmiddag mensen met aanhangers afgeraden om over de Oosterscheldekering te rijden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren