Weerbericht:
Wisselend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Politie schiet op auto bij achtervolging Groede

Toegevoegd: 28-06-2017, 08.03 uur
Door: Omroep Zeeland

GROEDE - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag schoten gelost op een auto bij een achtervolging in Groede. De vijf inzittenden werden rond 04.15 uur in de Karel Doormanlaan in Breskens aangehouden. Niemand raakte gewond.


De auto sloeg op de vlucht nadat het in Knokke een stopteken negeerde. Waarom het voertuig in België een stopteken kreeg, is niet bekend volgens politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage. Toen de auto de grens met Nederland overstak, werd de achtervolging door Nederlandse agenten voortgezet.

Toen zij de auto opnieuw een stopteken gaven op de Noordweg in Groede, reed de auto in op de agenten. Daarop werd er - meerdere malen - gericht op de vluchtauto geschoten. Na de schoten zag de bestuurder alsnog de kans om door te rijden om vervolgens in de Doormanlaan te stoppen. Uytdehage kon nog niet zeggen of ze daar vrijwillig zijn gestopt of door agenten aan de kant zijn gezet.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat de vermoedelijke bestuurder onder invloed was.  "De bestuurder is aangehouden op poging tot doodslag, dan wel moord", aldus Uytdehage. De vier andere verdachten - twee mannen en twee vrouwen - zijn aangehouden voor betrokkenheid. "Het zou bijvoorbeeld kunnen dat zij de bestuurder hebben aangemoedigd om te vluchten", aldus Uytdehage. Op de Noordweg wordt momenteel onderzoek gedaan door de politie.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (28-6-2017 om 14:57)
Busje ? 5 Personen ? Bedrijfsauto ? Toch raar, erg onvolledige uitleg. Misschien na het onderzoek. Men moet toch weten wat er zo gevaarlijk is aan busjes,met 5 personen.
Susanna grimbergen (28-6-2017 om 12:57)
Teeners? Ze zijn tegenwoordig het spoor totaal bijster! Aanpakken die handel!
Danny (28-6-2017 om 10:14)
Netjes, dikke pluim voor de politie. Wat een mafkezen heb je op de weg, man,man,man
Cookie-instellingen beheren