Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
24 files van totaal 86 km

Dronken automobiliste rijdt bejaarde man aan

Toegevoegd: 05-07-2017, 16.31 uur
Door: Manfred Berrevoets

SLUIS - Dinsdagmiddag is op de Kaai in Sluis een voetganger door een automobiliste aangereden. De vrouw bleek onder invloed achter het stuur te zitten.


Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur. Een 88-jarige bejaarde man uit Breda liep over de Kaai en werd aangereden door een auto, bestuurd door een 54-jarige inwoonster uit de gemeente Sluis. De voetganger viel en raakte gewond. De bestuurster wilde gelijk wegrijden, maar werd door omstanders tegengehouden. De politie en de ambulancedienst werden gewaarschuwd.

Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na een blaastest rees het vermoeden dat de vrouw teveel alcohol had gedronken. Ze werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek uit een uitgebreide ademanalyse dat ze bijna vijf keer de toegestane limiet had overschreden, namelijk 1070 ugl.

Ook bleek dat ze had gereden terwijl haar rijbewijs sinds 2013 ongeldig was verklaard. Dit rijbewijs werd ingevorderd. Van de vrouw is een verklaring opgenomen en tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt. Rond 21.45 uur mocht ze het politiebureau verlaten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (6-7-2017 om 16:36)
Genoeg gescholden (zij het terecht), volgens mij zit je dik in de problemen als je om 16 uur al zo straalbezopen bent! Straf, oke, maar ook hulp! Heel veel sterkte voor het slachtoffer, de gewonde meneer. Hopelijk valt het mee..
kees.bos (5-7-2017 om 21:48)
deze dame een jaar opsluiten wegens rijden zonder rijbewijs en ook zonder verzekering en auto in de schroot.teveel drankgebruik.
Renata (5-7-2017 om 21:25)
Daar bereik je dan zo'n respectabele leeftijd voor. Als je op hoge leeftijd zoiets ingrijpends gebeurt kan dat grote gevolgen hebben. Misschien knapt die meneer hier nooit meer van op. Dat heeft die aso dronkenlap dan ook op haar geweten. Hoop dat de verwondingen mee vallen. Geen taakstrafje, celstraf !
marja (5-7-2017 om 18:49)
weer al zo,n smerig kansloos drankorgel die de arme man ook nog eens aanreed ook....wens meneer heel veel sterkte en beterschap...vraag me af wanneer bij justitie eens een keer de ogen open gaan en niks geen boete,taakstraf geven maar nooit geen rijbewijs meer terug geven....en dan ook daar bovenop straf voor het doorrijden na een ongeval met letsel ook....bah!!!!kansloos mormel al om 16.00 bezopen
W. Kruit (5-7-2017 om 18:41)
Rijbewijs al ongeldig... Douw die maar een tijd(je) in de bak.
Mvf (5-7-2017 om 18:27)
Het politiebureau verlaten? ???? Belachelijk. Opsluiten zulke lui.
Cookie-instellingen beheren