Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand in voortuin door onkruidverbrander

Toegevoegd: 07-07-2017, 15.04 uur
De brand aan de Elvis Presleylaan in Goes.
De brand aan de Elvis Presleylaan in Goes.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Manfred Berrevoets

GOES - De brandweer is vrijdagmiddag in actie gekomen voor een buitenbrand aan de Elvis Presleylaan in Goes.


De brand ontstond rond 12.00 uur tijdens werkzaamheden met een onkruidverbrander. Enkele bossen in een voortuin van een woning vatte vlam.

De brand is geblust met enkele brandblussers en de brandweer heeft het brandje nageblust met water.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (11-7-2017 om 11:22)
Nog ff wachten en dan is er een prima milieuvriendelijke oplossing beschikbaar !! Wordt aan gewerkt !!
Zeeuw (11-7-2017 om 10:34)
@Tonnie je hebt het er over dat mensen die voorstander van spuiten zijn het niet weten waar ze over praten. Vervolgens kom je er mee dat je zelf schoonmaakazijn gebruikt. Je weet wel dat schoonmaakazijn ook gewoon een chemisch middel is? Daarnaast heb je, wil je met schoonmaakazijn onkruid bestrijden een hele hoge dosering nodig, waar je bij roundup een maar milliliter nodig hebt voor 100m2 heb je bij azijn voor zo'n zelfde oppervlakte een paar liter nodig. Uiteindelijk breng je daarmee dus veel en veel meer chemicalien in die grond... Kortom de voorstanders van zulke middelen weten niet waar ze het over hebben!
Tonnie (10-7-2017 om 19:12)
Je kunt kritiek hebben op deze manier van onkruidbestrijding, maar de voorstanders van spuiten weten niet waar ze het over hebben. Heet water werkt ook maar je moet het wel regelmatig doen. Voor het stoepje voor mijn huis gebruik ik schoonmaakazijn. Werkt, maar nooit blijvend want er komt altijd nieuw onkruidzaad aangewaaid.
Zeeuw (10-7-2017 om 08:00)
Het zoveelste incident met dank aan de groene leugen van onder andere Groenslinks en de andere linkse partijen die het verbieden om te spuiten. Uiteindelijk is dit veel slechter voor het millieu vooral omdat er een hoop LPG verstookt wordt en er daarnaast een schadelijke stoffen in het millieu terecht komen doordat er ook een hoop plastic en andere zooi van de straat verbrand word. En dan heb ik het nog niet eens over de uitstoot die vrijkomt bij brandjes zoals dit (die vrij vaak voorkomen, zeker met deze droogte) Wanneer ik mijn eigen erf spuit neem ik tegenwoordig maar gelijk de stoep mee ook hierzo, dat scheelt weer wat branden voor de gemeente...
eddy (8-7-2017 om 19:27)
@lomp gemeentes zijn hier niet verantwoordelijk voor , deze beslissing komt van de overheid namelijk van de linkse pvda staatssecretaris Dijksma. en ja het is dweilen met de kraan open tegen een torenhoge kostprijs met branden verbruikt men per dag al gauw 10 liter diesel voor het voertuig en 120 a 150 liter lpg om nog te zwijgen over de rook die vrijkomt bij het branden, alle afval wat op straat ligt zoals plastic en papier brand namelijk ook op .ja erg milieuvriendelijk.
Terneuzenaar (8-7-2017 om 15:21)
Het zoveelste incident wat de belastingbetaler mag betalen! Wie deze manier van onkruid verdelgen heeft verzonnen is niet bepaald snugger. Steek de handen uit de mouwen en trek HANDMATIG de wortels uit de grond!
Cookie-instellingen beheren