Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Vlissinger opgepakt voor aanranden meisje in 2007

Toegevoegd: 11-07-2017, 15.45 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft afgelopen donderdag een 52-jarige Vlissinger aangehouden op verdenking van het aanrijden en aanranden van een destijds 7-jarig meisje. Het voorval vond al in 2007 plaats en vanwege een DNA-hit kon nu alsnog een verdachte worden gearresteerd.


In augustus 2007 werd het meisje op de Marsumerweg tussen Holwierde en Appingedam van haar fiets gereden door een witte bestelauto. De bestuurder stopte en leek het meisje te willen helpen maar betaste haar vervolgens. Er werd een groot onderzoek gestart en ook werd een passantenonderzoek gedaan maar dit leverde niets op.

Begin deze maand kwam het bericht van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dat bij een misdrijf elders in het land DNA was aangetroffen dat overeen kwam met het DNA-spoor dat was aangetroffen tijdens het onderzoek in Appingedam. Ook werd toen duidelijk van wie dit DNA afkomstig moest zijn. Het bleek te gaan om een 52-jarige inwoner van Vlissingen.

Hij werd afgelopen donderdag aangehouden en overgebracht naar het politiebureau om daar voor nader onderzoek te worden ingesloten. Na de aanhouding zijn het slachtoffer en haar familie geïnformeerd over deze doorbraak. De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot om de man voor veertien dagen in bewaring te stellen.

Het slachtoffer en haar familie hebben volgens de politie opgelucht gereageerd dat tien jaar na de gebeurtenis alsnog een verdachte is aangehouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cerebrus (13-7-2017 om 09:26)
Dankzij de moderne techniek is dit monster alsnog gepakt. Hopelijk wordt hij hard gestraft, in plaats van dat hij van een softe rechter een taakstrafje opgelegd krijgt. Dit soort roofdieren horen permanent achter tralies.
John (11-7-2017 om 17:23)
Dit is toch echt niet te geloven. Een man rijdt een meisje van 7 jaar aan en gaat haar vervolgens seksueel misbruiken... Naar mijn idee zijn dit soort mensen ernstig ziek en tevens erg gevaarlijk. Tegenover het slachtoffertje van toen en haar familie is het goed dat hij nu alsnog opgepakt is.
Peet (11-7-2017 om 17:20)
Denk helaas genoeg cq ! Gelukkig is er DNA nu dus op den duur word iedereen wel eens gepakt ! Nu maar hopen dat de slappe rechters hier deze man zwaar straffen..1 artikel verder ga je voor beetje geld stelen al 7 jaar de cel in dus deze man mag van mij 15 jaar cel krijgen !!!
cq (11-7-2017 om 16:22)
Tja een misdrijf in Appingedam, en dan uit beeld verdwijnen en zich vestigen in Vlissingen m.a.w ben ik uit beeld denkt deze dan als dit alles klopt, de smeerlap, rest mij de vraag hoeveel van die criminelen zitten hier feitelijk in Zeeland die elders iets op hun kerfstok hebben?
Cookie-instellingen beheren