Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Grote zoekactie voor Walcherse kust

Toegevoegd: 13-07-2017, 12.09 uur
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - Voor de Walcherse kust is donderdagochtend lange tijd gezocht naar een mogelijk vermist persoon.


Rond 08.45 uur werd door de Kustwacht alarm geslagen nadat het idee was ontstaan dat vanaf het Banjaardstrand tussen Vrouwenpolder en Kamperland iemand te water was gegaan die niet was teruggekeerd. Wanneer dit precies zou zijn gebeurd, was echter onduidelijk en daarom was het voor de hulpdiensten moeilijk om, bijvoorbeeld aan de hand van gegevens over de stroming, een exact zoekgebied te bepalen.

Uiteindelijk werd een flink stuk kust tussen Neeltje Jans en de Oosterscheldekering afgezocht in de richting van Westkapelle. Hieraan deden de KNRM-reddingboten Fred en Koopmansdank van Neeltje Jans en Uly van Westkapelle mee. Zij kregen hulp van de strandwachtposten Banjaard, Domburg en Oostkapelle. Verder zette de Kustwacht een helikopter in.

Rond 10.50 uur keerde, na het maken van nog wat laatste zoekslagen, de laatste reddingboot terug naar het station. De zoekactie was even daarvoor al officieel door de Kustwacht beëindigd. Voor zover bekend is er (nog) geen officiële vermissing doorgegeven.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren