Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 79 km

Overtredingen bij controle hotel Aardenburg

Toegevoegd: 13-07-2017, 13.58 uur
Door: Roland de Jong

AARDENBURG - Tijdens een grote controle gisteren bij hotel De Elderschans in Aardenburg zijn verschillende overtredingen geconstateerd. Dat heeft de Inspectie SZW via de politie naar buiten gebracht.


Bij het hotel aan de Herendreef werd gecontroleerd op onder meer de brandveiligheid, voedselveiligheid en arbeidsomstandigheden. Volgens de inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zijn meerdere overtredingen geconstateerd. “We onderzoeken meerdere zaken op het gebied van de Arbeidstijdenwet en de Wet Minimumloon.”

De politie trof een illegale vreemdeling in het hotel aan. Deze is gevorderd Nederland te verlaten. Het gaat om een 18-jarige jongeman uit Egypte. De gemeente Sluis heeft meerdere bouwkundige tekortkomingen geconstateerd en een overtreding van de omgevingsvergunning vastgesteld.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op het gebied van voedselveiligheid, hygiëne en temperatuur tekortkomingen geconstateerd en zal hiervoor een rapport van bevindingen en een schriftelijke waarschuwing opmaken.

Machtsvertoon
Het nieuws over de controle kwam vandaag naar buiten via de Belgische krant Het Nieuwsblad. De eigenaren van het hotel gaven aan dat er sprake was van overdreven veel machtsvertoon. “Pure intimidatie met de bedoeling om mensen die keihard werken te kleineren”, aldus de twee broers in de krant.

Volgens de betrokken organisaties blijkt uit het gezamenlijke optreden alleen dat er sprake is van één overheid. “Door dit soort controles tegelijkertijd uit te voeren, werkt de overheid efficiënter en effectiever”, zo laat een woordvoerder weten.

Voor de gemeente Sluis en de Inspectie SZW betrof het overigens een hercontrole. “Bij een vorige controle van het hotel waren namelijk al eens misstanden zijn aangetroffen”, aldus de woordvoerder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rikkerd (13-7-2017 om 22:56)
Waarom zo zielig doen? Ze krijgen controle..... nou en? Als ik wordt aangehouden moet ik toch ook accepteren hoe en wat. Als hun de rotzooi op orde hadden was er ook niks aan de hand. Geloof er niks van. Mij vertel je niet dat je met telefoonhoesjes zo een kapitaal kan verdienen.... blijkbaar toch iets verkeerd gedaan de laatste 25 jaar......
marius (13-7-2017 om 18:30)
Goede zaak dat ze de handel en wandel van deze heren eens doorlichten.Iedereen die op school rekenles heeft gehad weet dat ze met dat hotelletje niet het vermogen kunnen verdienen dat ze zeggen te hebben. En het verhaal dat ze 24 op 7 werken is ook onzin.De heren zijn meer aan het feesten en op vakantie dan dat ze werken.
Ria (13-7-2017 om 17:27)
Ach gossie wat zielig toch voor die arme mannetjes!!!!Haha Er zijn heel vel mensen die hard werken voor de centjes en men moet zich dan aan de Nederlandse wetgeving houden. Deze broers denken het even te kunnen vertellen hoe het moet. Voelen zich zeker weer gediscrimineerd?? Er zijn toch een aantal dingen gevonden die niet kloppen dus...niet zo zielig doen
Bouwer (13-7-2017 om 17:18)
Waarom gaan ze nou nooit langst bij die ene hele grote hotelgroep die in Zeeland erg veel vastgoed bezit? Ook daar zijn veel misstanden, maar gezien de eigenaar nogal goed is met de Zeeuwse politici, kijken ze al jaren de andere kant op, word er niet moeilijk gedaan over vergunningen. Maar vriendjespolitiek mag men dit noemen.
cq (13-7-2017 om 16:25)
Een illigale vreemdeling waarom is deze daar gehuisvest hoe komt deze aan dat adres is dat zo moeilijk in te vullen ik dacht het niet. Rest mij de volgende vraag als je kijkt naar al die zo genaamde buitenlandse restaurantjes, zal geen namen noemen wat valt dan op, dan dat er in de keuken altijd met buitenlandse nationaliteit werken, en altijd in hun eigen taal zitten te praten, en om de zoveel tijd andere gezichten, is het door sluizen vul maar in. En gemeente Sluis wat huisvestigen jullie tegenwoordig, zou geen kwaad kunnen eens controle aan huis uit te voeren, wie waar woont en tijdelijk daar verblijft, of vegen we het onder de pet? Klein voorbeeld uitkerings gerechtigden met lat relatie, doe je best!
ondernemer (13-7-2017 om 15:10)
hoe harder je werk hoe meer ze je wantrouwen, ondernemer pesten noem ik dit , en inderdaad , als je in een groot bedrijf maar lang genoeg zoekt vind je altijd wel iets. Als je een bedrijf efficiƫnt hebt , en een zakelijk inzicht verdien je er naar, beetje geluk ook natuurlijk. Dat ze dan als beloning Ca 50 % belasting mogen afdragen hoor je niemand over . gebroeders doe zo verder , heb bewondering voor jullie. Mensen als jullie moesten in den Haag zitten, kwam het misschien van ons land nog wat terecht in de toekomst.
Cookie-instellingen beheren