Weerbericht:
Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Wegpiraat rijdt 63 kilometer per uur te hard

Toegevoegd: 14-07-2017, 21.45 uur
Het rijbewijs van de wegpiraat is ter plekke ingenomen.
Het rijbewijs van de wegpiraat is ter plekke ingenomen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

'S-HEERENHOEK - De verkeerspolitie heeft vrijdagavond bij 's-Heerenhoek iemand betrapt die maar liefst 63 kilometer per uur te hard reed.


De beginnend bestuurder werd gelaserd toen deze met een snelheid van 169 kilometer per uur over de Sloeweg (N62) reed. De maximaal toegestane snelheid bedraagt hier 100 kilometer per uur. Na correctie reed de automobilist dus 63 kilometer per uur te hard.

De politie heeft het rijbewijs van de overtreder ter plekke ingenomen. De zaak zal verder worden afgehandeld via het Openbaar Ministerie (OM).


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (17-7-2017 om 07:41)
@AntiGSM; Blijkbaar weet je toch niet het verschil tussen een autoweg en autosnelweg. De Sloeweg heeft namelijk GEEN vluchtstrook en daarom is het een autoweg (max. 100km/u). Ben het wel met je eens, dat ook ik het idee heb dat de wegbeheerder dartpijlen gebruikt om maximum snelheden op snelwegen te bepalen en dat het bij veel bestuurders verwarring schept. Neem nou de A16 van en naar 010...daar mag je maar 100 op een 4-baansweg? A59, ter hoogte van Rosmalen...daar mag je maar 100. Hartstikke mooi asfalt en overzichtelijk...stuk verder, 130...asfalt slechter en heel onoverzichtelijk. Je wordt er helemaal zot van...100, dan weer 130, terug naar 120...continu!
Matthieu Hartsuijker (17-7-2017 om 07:39)
Het is allemaal wat,we gaan ons druk maken om een beginnend bestuurder die gewoon dom is. Ik heb geen medelijden met die jonge knul. Beter dat hij 3 jaar z'n rijbewijs kwijt is. De straffen zijn nog veel te laag. Ik weet dat het moeilijker is je aan de snelheid te houden dan erover heen te gaan. Maar dit soort aso's horen niet op de weg.
AntiGSM (17-7-2017 om 00:00)
@Remmelt; ik weet redelijk het verschil tussen een autoweg en een autosnelweg, ik heb alle rijbewijzen behalve tractor... Maar waarom zou dat stuk dubbel een autoweg moeten heten terwijl het voldoet aan de eisen voor een snelweg? Dat voor en na de verdubbeling de benaming autoweg gebruikt wordt klopt en daar mag je dan 100 (wat dus hele kuddes niet begrijpen want ze rijden er vaak veel zachter - tot grote ergenis en uitlokken tot inhalen veroorzakend).. In Nederland zijn ze er goed in om op sommige stukken weg een vaak onbegrijpelijke lage snelheidslimiet toe te passen.
Remmelt (16-7-2017 om 13:52)
@AntiGSM waarom zou het logischer zijn om op dit stuk autoweg de snelheid naar 130 te verhogen terwijl in de rest van het land op autowegen de MAXIMUM snelheid is vastgesteld op 100, blijkbaar heb je niet geleerd wat het verschil is tussen een autoweg en een autosnelweg.
AntiGSM (16-7-2017 om 09:17)
Voor de mensen die hier enorm beginnen te steigeren; ik bedoel dus dat door de lage snelheidslimieten in Nederland dat je daardoor snel je rijbewijs kwijt bent. Dus op deze dubbele weg slechts 100 maakt dat je bij 160 je rijbewijs kwijt bent. Als de limiet wat logischer gewoon 130 was dan was er niets aan de hand. Ja, dan heb je een overtreding van 30. Er zijn hier een hoop mensen die roepen dat dit allemaal zo extreem is, 80 door een woonwijk is vele malen gevaarlijker maar daar wordt eigenlijk niets aan gedaan. Ook het geen richting aangeven veroorzaakt regelmatig levensgevaarlijke situaties. Maar leren jullie allemaal de kindertjes om fatsoenlijk richting aan te geven? Ook op de fiets? Nee dus!
Nick (15-7-2017 om 23:52)
als al die mensen met hun commentaar nu zelf ook eens netjes 30 km/u in de bebouwde kom zouden rijden, behoefde er misschien ook minder drempels neer gelegd te worden. maarja men ziet vaak de splinter wel in andermans oog maar de balk in eigen oog?? de meesten zijn natuurlijk brave burgers!!!
Cookie-instellingen beheren