Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Pas geboren zeehond gered bij Cadzand

Toegevoegd: 14-07-2017, 21.51 uur
De zeehond is naar A Seal in Stellendam gebracht.
De zeehond is naar A Seal in Stellendam gebracht.
© Foto: EHBZ Zuid
Door: Roland de Jong

CADZAND - Bij het strand van Cadzand-Bad is donderdagavond laat een pas geboren zeehond aangetroffen en gered. Eerder die dag was bij Domburg ook al een zeehondenpup gered.


Het diertje in Cadzand werd aangetroffen bij een paalhoofd. De melders bleven ter plekke om dierenhulpverleners naar de juiste locatie te kunnen gidsen.

De moederloze pup werd na wat eerste zorgen op transport gezet naar A Seal in Stellendam.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
daan (16-7-2017 om 09:24)
Ik weet niet of jullie het goed hebben gelezen hoor, maar de beestjes in kwestie zijn "aangespoeld op een strand" denk je nou echt dat moeder zeehond effe naar t strand zwemt en daar haar pups komt terug fluiten?!
Tonnie (15-7-2017 om 17:43)
Wat een snoepie. Zou zijn moeder hem niet missen?
Aad (15-7-2017 om 15:49)
Ik denk dat men beter wat meer mensen zouden kunnen " redden "!!!
sportvisser (15-7-2017 om 10:51)
het moet eens afgelopen zijn met het "redden" van zeehonden en net als hertjes die een gebroken poot hebben zouden ze afgeschoten moeten worden. er zijn nu zoveel zeehonden in de Oosterschelde dat er vrijwel geen visje meer te vangen valt. de natuur z'n gang laten gaan zou veel beter zijn.
Boterblommeken (15-7-2017 om 10:21)
Het is te hopen dat de pup niet te snel "gered" is. Laatst bij #ZLDWW een interview gehoord met een deskundige. Die vertelde dat pups langer door de moeder alleen worden gelaten dan we tot nu toe dachten. Ze kunnen ook langer overleven dan we tot nu toe dachten.
Peet (15-7-2017 om 04:34)
Tsjonge zeehondjes hebben wel overdreven veel aandacht gier zeg, mama seal krijgt geeneens tijd om vis te zoeken als de pup even alleen is word ze al gepakt van ohhhhhhhh wat zielig !!! Laat de natuur gaan man en mama zeehond is nu hele dagen aan rondzoeken waar haar jong is die denkt nu natuurlijk de haaien zijn geweest !! Weer een paar 1000 euro uitgegeven aan een zinloze reddingsoperatie
Cookie-instellingen beheren