Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Flinke brand in huis met wietkwekerij Souburg

Toegevoegd: 15-07-2017, 18.18 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Een wietkwekerij is vermoedelijk de oorzaak geweest van een flinke woningbrand zaterdagmiddag in Oost-Souburg. De bewoner is aangehouden.


De brand in het rijtjeshuis aan de Padweg werd rond 15.30 uur opgemerkt. De brandweer schaalde uiteindelijk op naar 'grote brand' en zette drie blusvoertuigen en een hoogwerker in. Volgens de politie werd gevreesd dat de brand via het dak zou overslaan maar dit kon worden voorkomen.

De twee naastgelegen woningen liepen wel rookschade op. De bewoner van het pand is aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet, diefstal van stroom en het aanpassen van de apparatuur in de meterkast.

Ook wordt de man verdacht van overtreding van het wetsartikel ‘Brand door schuld’. Met het in stand houden van de hennepkwekerij heeft de verdachte volgens de politie de algemene veiligheid van personen en goederen in gevaar gebracht. Volgens de politie bewijst het incident maar weer eens dat een wietkwekerij in je buurt levensgevaarlijk kan zijn.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tonnie (18-7-2017 om 16:54)
Ja, Zeeland, dat bedoel ik ook. Er is totaal geen controle op de elektrische installatie. Je zal er naast wonen, bloedlink. Met kwekerijen onder toezicht zou dat niet gebeuren en dan is er ook minder behoefte aan illegale kwekerijen. Hiermee zeg ik niet dat dit verschijnsel uitgebannen zou worden, het wordt al veel te lang gedoogd en dan wordt het steeds normaler, maar ik denk dat het helpt.
Zeeland (16-7-2017 om 15:48)
Niet zozeer een hennepkwekerij, maar het aftappen van stroom is gevaarlijk geloof ik. Zo klappen zekeringen er niet meer uit bij evt kortsluiting. Dus staat los van een kwekerij want dat kan ook via het stopcontact. Nogal kort door de bocht van de politie dus.
Tonnie (16-7-2017 om 12:04)
Marco, het is sowieso. Dat gedogen, het is stom. Of verbieden of goed regelen. En de illegale kwekers stevig aanpakken vanwege hun levensgevaarlijke gedrag.
Chico (16-7-2017 om 09:16)
@ marco, en waarom ontvluchten dan zoveel het leven ? persoonlijk zie ik dat meer als gevolg dan een oorzaak. is het misschien de afgeschreven onderlaag van de tweedeling die hun leven toch moet opofferen voor het bovenste "elite" deel die er van mee profiteert soms ? men wil dit bewust in dit land dus dan krijgt met het toch ook ? wel lekker verdienen trouwens al die belasting inkomsten van de verkoop, daar hoor ik niemand nee tegen zeggen. nu alleen nog belasting heffen over de inkoop. wie weet kan de oberheid zelf grote kwekerijen opzetten zodat ze zelf alle winsten kunnen opstrijken ? of is dat al een voorgesteld idee in den Haag ? leer er mee leven, dit land is het grootste drugshol van europa dankzij den Haag en anders is het niet.
Medicijn (16-7-2017 om 02:08)
@Marco Zwakke lieden die troep nodig hebben? Ik ben medicinaal gebruiker met doktersverklaring en alles. Doe mij maar een natuurproduct tegen chronische klachten i.p.v. chemische zooi! Want laatst genoemde is pas echt troep!! Cannabis is een natuurproduct wat tegen enorm veel ziekten/klachten helpt! Daarnaast zijn er meerdere manieren van gebruik. Ook manieren waarvan je niet helemaal van de wereld raakt. Synthetische drugs, dat is pas troep!!
Terneuzenaar (16-7-2017 om 00:18)
Helemaal mee eens Kees. Alcohol is een veel groter probleem!
Cookie-instellingen beheren