Dubbel pech voor opvarenden zeilboot

Toegevoegd: 15-07-2017, 22.42 uur

Het jacht is uiteindelijk naar Breskens gesleept.
Het jacht is uiteindelijk naar Breskens gesleept.
1
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De bemanning van een zeiljacht had zaterdagmiddag dubbel pech. Eerst liep het vast op een zandplaat en in een poging los te komen raakte het verstrikt in een ankertouw.

Het jacht was onderweg naar Breskens toen het, vermoedelijk als gevolg van een navigatiefout, strandde op de plaat van Breskens. In een poging om los te komen raakte het verstrikt in het ankertouw van een sportvischarter die bij de zandbank aan het vissen was.

Via de Kustwacht werd rond 16.20 uur de KNRM-reddingboot Zeemanshoop van Breskens gealarmeerd. Deze heeft ter plekke direct een sleepverbinding met het jacht tot stand gebracht. Hierna is de bemanning van de visboot gevraagd hun ankerlijn los te snijden en wat ruimte te maken door een stukje weg te varen.

Hierna heeft de KNRM het jacht van de plaat getrokken en op sleeptouw genomen naar Breskens. Daar is het afgemeerd in de jachthaven.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (7-8-2017 om 17:43)
Het is weer het seizoen van de de amateur-zeelui, die uitgedost met o.a. de mooiste kapiteinspetten, maar zonder voldoende nautische kennis en ervaring, het ruime sop kiezen. Komen ze door deze onkunde in de problemen, dan moeten anderen hen uit de shit halen. Eigenlijk niet terecht dat dit, veelal gratis, door de mannen van de KNRM gebeurt, vrijwilligers ! Worden deze brokkenpiloten echter onmiddellijk hierna donateur/lid, dan is e.e.a. nog te billijken. Anders: betalen voor de dienstverlening en hierdoor weer door schade en schande (hopelijk) wijs geworden.
Babelaar (16-7-2017 om 09:02)
zelf door ondoordacht en onkundig handelen in de problemen komen en die ook voor anderen veroorzaken kan men echt niet met "dubbele pech" afdoen, eerder dubbel dom. maar ja, als je in een wereld leeft waar een klein notedopje een motorcruiser heet dan weet je het wel. teveel geld en te weinig hersens, het komt vaak voor en ze doen net of het nog normaal is ook. oh oh, wat een pech, die zandbank kwam zeker van links ?