Weerbericht:
Wolkenvelden en droog, morgen zonnig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 6 km

Alarm voor groep op zandplaat Breskens

Toegevoegd: 16-07-2017, 16.40 uur - Update: 17-07-2017, 00.01 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Bij de Kustwacht is zondagmiddag alarm geslagen door iemand die een groep personen op een zandplaat bij Breskens had zien staan.


Omdat werd gedacht dat de groep, bestaande 13 personen, in problemen was werden even voor 14.00 uur de redders van het KNRM-station in Breskens opgeroepen. Er bleek er sprake te zijn van een groep zwemmers die vanaf het plaatsje Nummer Eén in wetsuits was gaan zwemmen in de Westerschelde.

Met de zwemmers bleek niets aan de hand te zijn. De groep wachtte op de kentering van het tij om terug te kunnen lopen en zwemmen. De KNRM-reddingboot Zeemanshoop heeft de groep echter wel opgepikt omdat het overzwemmen van een vaarwater in de Westerschelde is verboden.

Nadat op de zandplaat voor Nummer Eén ook nog enkele spullen van de groep waren opgehaald, is de groep afgezet in de haven van Breskens. De zwemmers hebben van Rijkswaterstaat een waarschuwing gekregen en uitleg gekregen over de juiste procedure om de instanties in te lichten en eventueel een vergunning aan te vragen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren