Weerbericht:
Wolkenvelden en droog, morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdronken zwemmer gevonden bij zoekactie

Toegevoegd: 16-07-2017, 23.46 uur
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - Op de Oosterschelde bij Wemeldinge is zondagavond tijdens een zoekactie een levenloze man uit het water gehaald. Reanimatie mocht niet meer baten.


Volgens de Kustwacht werd rond 21.45 uur alarm geslagen. Twee mannen zouden in de buurt van de Promenade zijn gaan zwemmen maar uiteindelijk keerde maar één van de twee terug op de wal. Onder meer drie reddingsboten, een reddings- en bergingsvaartuig, een vaartuig van Rijkswaterstaat, een brandweerboot en een Search & Rescue-helikopter werden ingezet om te zoeken.

Rond 22.30 uur lokaliseerde de helikopter in de buurt van de Binnendijk iets in het water. Men kon niet goed vaststellen of het om de persoon ging dus gingen diverse boten rondom de opgegeven locatie liggen. Uiteindelijk is een KNRM’er overboord gezet en die heeft vervolgens de drenkeling samen met enkele omstanders uit het water gehaald.

Op de kant werd direct gestart met reanimatie. Ook werd een AED aangesloten. Nadat de drenkeling op de wal was gebracht werd ook de ambulancedienst ingeseind. Die stond namelijk niet stand-by. Ambulancehulpverleners waren echter wel vrij snel ter plekke en hebben direct een hartmassage-apparaat aangesloten. Even voor 23.00 uur werd besloten de reanimatie te staken.

Hoe de man precies in problemen is gekomen wordt nog onderzocht door de politie.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren