Celstraf geëist voor dealen van cocaïne

Toegevoegd: 17-07-2017, 22.41 uur

Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft maandag een gevangenisstraf van één jaar geëist tegen de 28-jarige M. Z. uit Goes. Om hem gedurende zijn proeftijd te' helpen' bij het voorkomen van criminele uitglijders eiste de officier daarnaast ook nog een voorwaardelijke celstraf van acht maanden.

Z., die grotendeels heeft bekend, wordt ervan verdacht vorig jaar tien maanden lang te hebben gedeald in cocaïne. Z. was zelf niet verslaafd, maar raakte aan de cocaïne toen hij zonder werk kwam te zitten. Toen hij ook niet meer in zijn eigen gebruik kon voorzien begon hij in de coke te handelen.

Er kwam een eind aan zijn handel toen de politie een inval deed. In zijn woning werd 26 gram cocaïne aangetroffen. Inmiddels is Z. verhuisd en laat hij zich behandelen om van zijn verslaving af te komen. Volgens zijn raadsman had Z. een beduidend kortere periode gedeald en waren de verklaringen van de gebruikers te vaag om tot enig bewijs te kunnen dienen. Uitspraak over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (19-7-2017 om 20:04)
Dat zal veel helpen! Zo'n voorwaardelijke straf wordt vaak niet eens gegeven bij recidive. En wordt dat wel gedaan, dan zal de veroordeelde er weinig van merken. In Nederland worden celstraffen, als er meerdere zijn gegeven, tegelijk uitgezeten. Dus als een gedetineerde twee jaar moet uitzitten voor één feit en één jaar voor een ander, zit hij net zo lang als de duur van de langste straf. Dus 24 maanden min 8 maanden wegens goed gedrag, min de tijd in voorarrest doorgebracht. Dus van de straf van -in theorie- twee plus één jaar (36 maanden) zit hij/zij er dus maar maximaal 16 effectief uit... Ik denk niet dat daar een erg afschrikwekkende werking van uitgaat..!