Gevangenisstraf voor aanzetten tot prostitutie

Toegevoegd: 17-07-2017, 22.45 uur

Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft maandag de rechtbank verzocht de 27-jarige C. B. uit het Walcherse Serooskerke een celstraf van 356 dagen op te leggen. Die straf is gelijk aan het voorarrest dus mocht de rechtbank die eis volgen dan hoeft B. niet meer terug het gevang in.

Daarnaast wil de officier dat hij een voorwaardelijke celstraf van acht maanden krijgt en zou het betalen van 4500 euro schadevergoeding eveneens moeten worden opgelegd. B. moest zich maandag verantwoorden omdat hij eind april 2016 een jonge vrouw van 19 jaar, met het niveau van een 12-jarige, de prostitutie in te drijven. Hij had naaktfoto's van haar gemaakt, foto's en films waarin ze seksuele handelingen verrichtte en zo werden enkele potentiële klanten via zijn mobieltje benaderd.

Zo ver kwam het allemaal niet, want haar moeder ontdekte waar ze verbleef en de jonge vrouw werd op 3 mei door de politie uit zijn woning gehaald. Naast het aanzetten tot prostitutie (poging mensenhandel), werd B. ervan verdacht hij enkele malen haar keel had dichtgeknepen, de politie had beledigd en bedreigingen had geuit. Uitspraak over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (19-7-2017 om 20:06)
Hopelijk doet de rechtbank waartoe ze het recht heeft, namelijk een hogere straf uitspreken!
Tonnie (18-7-2017 om 16:41)
Wat afschuwelijk om misbruik te maken van zo'n meisje. Van mij mag de straf ook flink wat hoger. Zo'n type zou eigenlijk de rest van zijn leven in de gaten gehouden moeten worden, die heeft geen geweten.
ger (18-7-2017 om 12:19)
@peet je heb helemaal gelijk, 1x stelen is een vaak een hoge straf maar meerder keren een vrouw/kind verkrachten altijd een milde straf en die zou al eigenlijk keer het aantal verkrachtingen moeten zijn........ Zou het komen omdat de meeste personen in het rechtssysteem mannen zijn?
Peet (18-7-2017 om 06:12)
Dit bedoel ik nou !! Vorige week lazen we een artikel dat iemand voor 100.000 euro stelen 7 jaar cel kreeg en bij kindermisbruik of porno en mensenhandel zoals nu word je altijd weer gematst door onze slappe rechters !! Waarom is geld stelen erger dan misbruik ? Deze man doet het natuurlijk volgende x weer want wat is dit nu voor klein strafje >??????