Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man opgepakt na straatroof Middelburg

Toegevoegd: 19-07-2017, 14.25 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdagmiddag in Middelburg een 18-jarige man aangehouden die wordt verdacht van een beroving maandagavond op de Schroebrug in diezelfde plaats. Hij kon worden opgepakt dankzij camerabeelden.


Maandagavond rond 22.00 uur liep een 77-jarige Middelburgse over de brug toen ze plotseling door een jongeman werd beroofd. Hij trok zo hard aan haar kleding dat die scheurde. De man was volgens de politie vermoedelijk op zoek naar geld maar ging er zonder buit vandoor.

Agenten gingen nadien nog naar de man op zoek maar hij werd niet aangetroffen. Tijdens het onderzoek dat volgde werd gezocht naar bewakingscamera's langs de route die het slachtoffer had gelopen. Hierbij kwam de vermoedelijk dader in beeld.

Agenten wisten de identiteit van de man te achterhalen. De officier van justitie gaf vervolgens toestemming om hem aan te houden. Een foto van de bewakingsbeelden werd onder agenten verspreid en dinsdag rond 17.45 uur zagen agenten de man in het centrum van Middelburg lopen.

De verdachte kon rond 17.45 uur worden opgepakt in de Gravenstraat. Het gaat om een 18-jarige Middelburger. Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd gebracht en wordt vandaag verder gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaja (20-7-2017 om 15:08)
Middelburger???? Ja de Laurens Stommesweg is inderdaad in Middelburg maar daar wonen absoluut geen Middelburgers. Zou wel eens willen weten hoe de vermeerdering van het aantal strafbare feiten in verhouding staat tot de komst van deze nieuwe Middelburgers.
ger (20-7-2017 om 09:00)
We hopen allemaal dat die gozer flink aangepakt wordt maar de praktijk zal wel weer uitwijzen dat die gozer eerder vrij is dan oom agent zijn rapportje geschreven heeft....
Goesenaar (19-7-2017 om 21:52)
Heel goed werk van de politie.
Cerebrus (19-7-2017 om 15:40)
Wat een ontzettende lafbek. Maarja, het zal wel weer een fopstrafje worden. Moeilijke jeugd, cultuurverschil, geen rood fietsje gehad vroeger.
Cookie-instellingen beheren